Butlletí EspaiS@lut
Gener 2018 - #69

El Servei de Salut Pública informa

Suport al control sanitari de les piscines d’ús públic 2017

@ Getty images / Zoonar

@ Getty images / Zoonar

Les piscines són instal·lacions àmpliament difoses en tot el territori, tant pel seu ús per a la pràctica esportiva, com per a ús recreatiu. En ambdós casos hi podem trobar beneficis per a la salut i el benestar de les persones, però també s’hi poden associar riscos, ja sigui per un ús inadequat dels banyistes o bé per un mal disseny o manteniment de la instal·lació, que cal prevenir.

Conèixer i aplicar correctament uns principis bàsics d’informació i senyalització, disseny i manteniment ajudarà a prevenir la majoria dels accidents o infeccions ocasionats per l’ús d’aquestes instal·lacions.

Garantir la salubritat i la seguretat de les piscines d'ús públic és una de les responsabilitats del titular de les mateixes, però realitzar-ne el control sanitari és competència dels ens locals. Per tal de facilitar-los el compliment d’aquesta competència, el Servei de Salut Pública de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic als municipis per a la realització de la inspecció higienicosanitària de piscines d’ús públic.

En el marc del Catàleg de Serveis, 160 ajuntaments de la demarcació de Barcelona han demanat suport tècnic. El criteri funcional és assegurar que tots els municipis almenys rebin una visita tècnica que els ajudarà a conèixer la metodologia d’inspecció i poder implementar mesures correctores. Quan hi ha més d’una instal·lació s’amplia el suport i es fa la visita d’un nombre determinat de piscines tenint present un criteri d’economia de desplaçament al territori (surt rendible fer més d’una inspecció en un mateix municipi) i un criteri de proporcionalitat (un municipi no pot gaudir d’un gran nombre d’inspeccions en detriment d’altres).

Com a resultat de la demanda municipal i els criteris de suport tècnic, enguany s’han visitat 311 instal·lacions amb piscina, de les quals 195 són piscines d’estiu i 116 estan obertes tot l’any. Això representa una ratio de 2 instal·lacions per municipi.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #69 - Gener 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS