Butlletí EspaiS@lut
Febrer 2018 - #70

El Servei de Salut Pública informa

Suport al control sanitari dels establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació

© iStock.com / Sintez

© iStock.com / Sintez

Entre el 8,5 i el 25% de la població a Europa, depenent del país i el grup d'edat, porta tatuatges, i des de fa una dècada la popularitat ha augmentat un 7%.

Als ajuntaments els hi correspon l’autorització sanitària de funcionament dels establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing que s’ubiquin en el seu terme municipal, així com la vigilància i control periòdics dels mateixos.

Per tal d’afavorir el compliment d’aquesta competència, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic, als ens locals, per a la realització de les inspeccions higienicosanitàries d’aquests establiments, tallers adreçats a alumnes de secundària sobre els riscos sanitaris associats a aquestes pràctiques, per aquells ajuntaments que tenen concedit el suport tècnic, i material educatiu i de sensibilització amb el tríptic “Tatuatges i pírcings: llueix-los sense riscos”.

Si bé les activitats de control sanitari dels establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing han de continuar per tal de reduir els riscos sanitaris i donar compliment a la normativa vigent, és molt important dur a terme campanyes d’informació sobre els riscos per als clients potencials, especialment dirigides a adolescents i joves, el que els permetria fer una elecció més responsable.

Durant l’any 2017 es van realitzar 114 visites de control sanitari corresponents a 37 municipis de la demarcació de Barcelona. A més a més, es van impartir 36 tallers amb la finalitat de millorar la informació dels adolescents sobre els riscos sanitaris que es deriven d’aquestes pràctiques.

Els ens locals interessats en rebre aquest suport tècnic, que no ho van sol·licitar ni al 2016 ni al 2017, poden fer-ho fins el 30 de setembre a través del Catàleg de Serveis 2018. L’atorgament d’aquest suport tindrà una validesa fins a la finalització del mandat.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #70 - Febrer 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS