Butlletí EspaiS@lut
Març 2018 - #71

El Servei de Salut Pública informa

Membres de la Conselleria de Sanitat de la Xunta de Galicia es reuneixen, a Barcelona, amb el Servei de Salut Pública

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

A l’octubre de l’any 2017, la Diputació de Barcelona va ser convidada a participar en la Jornada “ LA SALUD EN TODAS LAS POLÍTICAS. Planes locales de salud y evaluación de impacto en salud” organitzada per la Xunta de Galícia.

El Cap de la secció d’Informació i Anàlisi va participar com a ponent a la taula: Herramientas útiles para elaborar un plan de salud local, per explicar les eines que la Diputacio de Barcelona ha posat al Servei dels ajuntaments per promoure i facilitar l’elaboració de plans de salut local.

La Conselleria de Sanitat de la Xunta de Galicia es va mostrar interessada en el Sistema d’Informació Local de Salut del Servei de Salut Pública. El Sr. Xurxo Hervada, Subdirector General d’Informació sobre Salut i Epidemiologia, es va traslladar a Barcelona interessat en aprofundir en el seu coneixement i per poder valorar posteriorment si podria ser replicat a Galícia, com una forma d’ajudar als municipis a impulsar iniciatives en salut.

El sistema de què disposa el Servei de Salut Pública, és un innovador projecte encaminat a proporcionar als responsables polítics i tècnics de l’àmbit de la Salut de la demarcació de Barcelona, informació rellevant sobre la salut de la ciutadania dels seus respectius municipis. L’objectiu es afavorir l’anàlisi, interpretació i presa de decisions per establir polítiques de salut amb la millor optimització dels recursos. Tot el sistema està estructurat en l’ús de l’eina QlikView, una plataforma de Busines Intelligence, de gran versatilitat, magnífica visualització de la informació, rapidesa en mostrar resultats i un relatiu sistema d’aprenentatge i capacitació en el seu ús.

Els representants de la Xunta de Galícia, van quedar gratament impressionats pel Sistema.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #71 - Març 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS