Butlletí EspaiS@lut
Març 2018 - #71

Espai municipal

Badalona promou el gust per la lectura

© Ajuntament de Badalona

© Ajuntament de Badalona

Nascuts per llegir (NPL) és un programa de l’Ajuntament de Badalona que neix a partir de la col·laboració entre els Serveis de Cultura, Salut, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i la Xarxa Socieducativa de Nova Lloreda, amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura en infants de 0 a 3 anys, creant experiències emotives i positives vinculades al llibre.

A partir del mes de març de 2018 s´inicia de forma pilot en dues Biblioteques de la ciutat de Badalona, a Lloreda i a Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, per posteriorment implantar-ho a tot el municipi. Per tal d’ aconseguir-ho des dels Centres d’atenció primària de Nova Lloreda i Martí Julià les infermeres pediàtriques i pediatres entregaran a cada familia un dossier amb informació del programa i recomanacions de lectures de la biblioteca del seu barri. Un cop a la biblioteca, cada nen rebrà el seu carnet i s’informarà els pares dels espais, materials, lectures i activitats que programen per als més menuts.

Finalment, durant cada visita d’infermeria o pediatria, les famílies rebran receptes de lectura amb contes i pautes per llegir amb els seus fills, adaptades a cada franja d´edat i tindran a la seva disposició un espai de lectura a la sala d’espera.

NPL, no pretén crear lectors precoços, sino, que intenta actuar sobre els hàbits de les famílies, convidant a visitar la biblioteca i llegint en veu alta , per fer del llibre, una eina de comunicació entre pares i fills, promocionant la lectura com una font de benestar per tota la família.

La lectura esdevé una eina una bona eina per el creixement intregral dels infants, ja que l’ afectivitat i vincle que es crea durant el procès de la lectura en veu alta per part dels cuidadors, afavoreix un clima de seguretat, potencia la capacitat d´observació i concentració, estimula la imaginació i la creativitat, desenvolupa el gust per apendre, i ajuda a establir una relació constant entre l’ infant i el món que l´envolta.

El Programa Nascuts Per Llegir forma part de l’estretègia “Badalona cap a una ciutat saludable” i del Programa ComSalut de Nova Lloreda, que promou l’Ajuntament de Badalona, per generar la col·laboració entre diferents serveis municipals i entitats ciutadanes amb l’objectiu de donar a conèixer i generar nous actius de salut que tenim en el nostre entorn.

Enllaç a les receptes.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #71 - Març 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS