Butlletí EspaiS@lut
Març 2018 - #71

El Servei de Salut Pública informa

Auditories de Seguretat Alimentària

© iStock.com / Kenishirotie

© iStock.com / Kenishirotie

Un any més s’ha ofert la possibilitat a 4 ens locals de la demarcació territorial de Barcelona de dur a terme auditories en la gestió de la Seguretat Alimentària. Els municipis que participaran enguany són: Badalona, Granollers, Sant Boi de Llobregat i Vilanova i la Geltrú.

Aquestes auditories, conformes a la Norma UNE-ISO 19011:2012, s’emmarquen dins el suport que el Servei de Salut Pública ofereix als ajuntaments amb l’objectiu d’impulsar l’avaluació de la gestió de les activitats que realitzen en matèria de Seguretat Alimentària perquè, a partir dels resultats obtinguts, puguin prendre decisions i aplicar, si cal, mesures correctores que els permetin millorar el seu servei.

L’article 4.6 del Reglament (CE) 882/2004, de 29 d’abril, recull la potestat de les autoritats competents per realitzar auditories internes o ordenar auditories externes i, en funció del resultats d’aquestes, prendre les mesures oportunes per garantir l’assoliment dels objectius en matèria de Seguretat Alimentària.

El suport es va iniciar amb una prova pilot en 2 ajuntaments l’any 2010 i 4 ajuntaments cadascun dels anys 2015, 2016 i 2017. Així doncs, amb els 4 d’aquest any, seran ja 16 (els dos de 2010 hi tornen a participar aquest 2018) els ajuntaments que hauran passat una auditoria de la gestió de la seguretat alimentària en els seus Serveis corresponents.

Les activitats es realitzen al llarg de tot l’any i es distribueixen en 3 etapes: Una de Planificació on es concreta el pla de treball, es defineixen els processos i es realitza una sessió informativa/formativa a tot l’equip involucrat en la seguretat alimentària; una altra etapa de Desenvolupament que inclou la revisió i adequació dels processos, l’elaboració del manual de gestió i l’establiment de les directrius per a la implementació dels processos; i una última etapa d'auditoria interna utilitzant com a guia la norma UNE-ISO 19011:2012.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #71 - Març 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS