Butlletí EspaiS@lut
Març 2018 - #71

El Servei de Salut Pública informa

Activitat en matèria de seguretat alimentària realitzada als ens locals de la demarcació de Barcelona l’any 2017

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

L’any 2017 en el marc del conveni de col·laboració, entre el Servei de Salut Pública i 133 municipis de menys de 20.000 habitants de la província de Barcelona, es van dur a terme un total de 1.861 visites de control sanitari als establiments alimentaris de competència municipal. En concret es van realitzar:

  • 1.404 visites de classificació i 457 visites d’inspecció.

Les visites de control es van programar juntament amb l’ajuntament i es van realitzar seguint un protocol específic d’actuació. S’inclouen les visites de classificació en funció del risc i les visites d’inspecció als establiments classificats amb risc elevat, amb l’objectiu d’aconseguir millorar les seves condicions higièniques tant pel que fa a les infraestructures, la manipulació i la conservació dels aliments, principalment. D’aquestes activitats es va donar informació puntual als responsables dels ajuntaments respectius per tal que poguessin prendre, si fos el cas, les mesures adients. A més, a tots els establiments visitats se’ls va revisar i/o adjudicar el seu número de registre municipal.

Pel que fa a les activitats formatives en matèria d’higiene alimentària, es van realitzar 62 edicions en total, amb 1.229 assistents i una valoració global de 9/10 per part d’aquests.

L’oferta formativa va ser la següent:

  • Curs d’autocontrols per al personal d’establiments alimentaris minoristes i de la restauració (5 edicions).
  • La seguretat alimentària als esdeveniments esporàdics (2 edicions).
  • Manipulació d'aliments per al personal d'establiments alimentaris minoristes i de la restauració (42 edicions).
  • Informació alimentària al consumidor per al personal d’establiments alimentaris minoristes i de la restauració (2 edicions).
  • Manipulació d'aliments per al personal d'origen xinès d'establiments alimentaris minoristes i de restauració (11 edicions).

Tots els cursos estan dirigits als manipuladors d’aliments dels establiments minoristes i de restauració dels municipis amb conveni de suport tècnic i econòmic (només en el cas dels cursos per a xinesos), i també dels ens membres de la Xarxa de Productes de la Terra (XPDT), amb la qual també col·labora el Servei de Salut Pública. Aquesta té l’objectiu d’enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona. Els ens locals membres de la XPDT compten amb un cens de més d’un miler d’empreses. Per a la XPDT es van realitzar 19 activitats formatives de les 62 realitzades al 2017.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #71 - Març 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS