Butlletí EspaiS@lut
Abril 2018 - #72

Espai municipal

Pla Local de Salut de Barberà del Vallès

© Ajuntament de Barberà del Vallès

© Ajuntament de Barberà del Vallès

L'Ajuntament de Barberà del Vallès, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, està elaborant el Pla Local de Salut de Barberà del Vallès, per al període 2018-2021.

 

Amb aquest Pla l'Ajuntament es proposa:

  • Impulsar un treball intersectorial conjunt per fer de la ciutat un entorn saludable a nivell ambiental, social, cultural i urbà.
  • Augmentar la participació ciutadana i el treball en xarxa en l’àmbit de la salut.
  • Redefinir les línies d’intervenció actuals en matèria de salut, tant en la protecció com en la promoció de la salut.

En resum, generar, organitzar i impulsar una estratègia comunitària per protegir i promoure la salut a la ciutat, incorporant la perspectiva de gènere i compromís amb l’equitat social.

Actualment es troba en la fase final de la diagnosi del Pla, que té com a propòsit aprofundir en el coneixement de la salut de la població de Barberà i dels factors de la ciutat que incideixen en ella. La diagnosi superposa diferents fonts d’informació, construint amb totes elles una interpretació conjunta de la realitat, per disposar d'un Perfil de Salut Local, que sustenta la reflexió i decisió posterior sobre les accions.

Les fonts d'informació utilitzades han sigut:

  • professionals que treballen al municipi i que des de diferents serveis públics estan en contacte amb la població de Barberà del Vallès o gestionen recursos de la ciutat que de manera directa o indirecta tenen una incidència en la salut de les persones.
  • Enquesta ciutadana sobre hàbits de salut, percepcions i propostes per a una ciutat més saludable. S'han fet dos tipus d'enquestes, una a peu de carrer i porta a porta, amb una persona enquestadora; i una altra on line (Enquesta a la ciutadania).
  • Consulta a una xarxa extensa d’agents i entitats del municipi i persones expertes vinculades a la salut del municipi.
  • Recopilació de les dades ja existents sobre salut a Barberà. D'entre d'altres, hem utilitzat les dades de l'Informe d'Indicadors de salut Local, elaborat per la Diputació de Barcelona.

A partir d'aquí es programaran una sèrie de trobades amb tota la xarxa d’agents que es vulgui implicar en el Pla Local de Salut, per discutir i consensuar uns objectius a nivell de salut, per posteriorment definir una estratègia d’acció conjunta i coherent per avançar cap al model de ciutat saludable que volem. És a dir, es definiran quins són els principals passos, canvis i millores que s'han de promoure de forma coordinada.

Un cop definida l’estratègia, es crearan grups de treball temàtics per dissenyar les accions que donaran contingut operatiu a l’estratègia del PLS.

Per l'elaboració del PLS hem contractat una consultora, l'empresa D-CAS (Col·lectiu d'Analistes Socials).

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #72 - Abril 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS