Butlletí EspaiS@lut
Abril 2018 - #72

El Servei de Salut Pública informa

Iniciativa sobre “Incentius locals i regionals per a promoure dietes saludables i sostenibles”

© iStock.com / nitrub

© iStock.com / nitrub

El Comitè de les Regions està elaborant un dictamen a iniciativa pròpia sobre “Incentius locals i regionals per a promoure dietes saludables i sostenibles” (en el web podreu consultar la versió en castellà del document).

El dictamen, del qual és ponent en Nikolaos Chiotakis, es va debatre el passat 9 de març a la Comissió de Recursos Naturals (NAT), que, entre d’altres temes, coordina els treballs del Comitè de les Regions en l’àmbit de la Salut Pública i Protecció dels Consumidors. Està previst que el 24-25 de maig s’aprovi en Comissió, i passi al ple de principis de juny.

Al text del dictamen, en fase de debat, es subratlla que la promoció d’un estil de vida saludable constitueix una prioritat per la Unió Europea, i que els ens locals i regionals han d’adoptar i aplicar mesures, sempre amb el recolzament dels programes europeus, que s’ajustin a les necessitats de la població. Tanmateix considera molt important trobar incentius per promoure opcions que siguin al mateix temps saludables i sostenibles, i destaca el paper de l’administració local.

L’aprovació, en el seu cas, d’aquest dictamen, pot suposar un reforç de l’estratègia PAAS vigent a Catalunya, i de moltes de les accions per promoure pautes d’alimentació que estem portant a terme des de l’Administració Local.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #72 - Abril 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS