© Universitat Pompeu Fabra
El passat 20 de març va tenir lloc el Seminari: Tuberculosis, com intervenir des del món local?, en el marc del conveni entre la Diputació de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, adreçat a professionals de la salut pública del món local i estudiants del Màster en Salut Pública. La jornada va anar a càrrec de la Dra. Cristina Rius, cap del Servei d’Epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.
En la seva presentació la Dra. Rius va fer referència a l’evolució del Programa de prevenció i control de la tuberculosi a la ciutat de Barcelona, des del seu inici l’any 1986, quan els responsables de l’antic Institut Municipal de la Salut juntament amb l’equip tècnic del Servei d’Epidemiologia van decidir tirar endavant un Programa de prevenció d’aquesta malaltia, que era molt freqüent a la ciutat i el seu control es preveia complicat atesa la població a la que afectava, persones vulnerables de barris deprimits i joves usuaris de drogues injectades infectats pel VIH, fins al programa actual.
Tot seguit va informar sobre l’objectiu del programa de reduir la prevalença de l’endèmia tuberculosa de la ciutat i de les activitats principals del programa: la vigilància activa dels casos, el seguiment del tractament de les persones malaltes donat que el tractament farmacològic és de llarga durada i l’estudi dels seus contactes. Després va parlar dels diferents recursos del programa: l’equip d’infermeria (detecció de casos, seguiment, cens, estudi i enquestes), els agents comunitaris de salut adreçats als pacients immigrants, el Servei de tractament directament observat i la investigació aplicada.
Per acabar, va anomenar els nous reptes del programa per acostar-nos a les incidències de la majoria de països europeus:
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #72 - Abril 2018
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat