© iStock.com / pamela_d_mcadams
Ha entrat en vigor la normativa per reduir la presència d’acrilamida en els aliments, i que afecta els establiments de competència municipal.
Com ja us vam comunicar en un butlletí anterior, el 10 d’abril va entrar en vigor el reglament europeu que persegueix reduir la presència d’acrilamida en els aliments. Es tracta del Reglament (UE) 2017/2158 de la Comissió, de 20 de novembre de 2017, pel qual s’estableixen mesures de mitigació i nivells de referència per reduir la presència d’acrilamida en els aliments.
La normativa exigeix als operadors alimentaris, inclosos els que realitzen activitats de venda o subministrament només a establiments de venda al detall, a implementar un conjunt de mesures per disminuir el contingut d’aquesta substància química, classificada com a carcinogen probable per als éssers humans. Els aliments afectats són: les patates fregides, les patates xips i altres snacks, el pa i els cereals d’esmorzar, les galetes, els pastissos, la brioixeria, el cafè i els aliments infantils a base de cereals.
També estableix normes de mostreig i anàlisi d’acrilamida i defineix uns nivells de referència relatius a la presència d’aquesta substància i que cal revisar cada tres anys.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #73 - Maig 2018
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat