Butlletí EspaiS@lut
Juny 2018 - #75

El Servei de Salut Pública informa

S’activa el Protocol per a la vigilància i control de les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya

© iStock.com / enciktat

© iStock.com / enciktat

La Comissió Interinstitucional per a la Prevenció i Control de Mosquits Vectors a Catalunya, coordinada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), de la qual el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona en forma part, es va reunir durant el mes de maig, i atès que s’ha començat a observar la presència de mosquits adults actius, us comuniquem que a partir de l’1 de juny es va activar el protocol per a la vigilància i control de les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya, per la qual cosa l’ASPCAT iniciarà la comunicació dels casos als ajuntaments i diputacions implicades en funció de cada cas, quan arribi a Catalunya un cas de Chikungunya, Dengue o Zika en període virèmic o que ha passat part d’aquest període a Catalunya.

Tal com indica aquest Protocol s’estableixen una sèrie d’actuacions, entre les quals es troba la realització d’una inspecció entomològica.

Coneixedors de que els ajuntaments no compten amb personal tècnic especialitzat per dur a terme aquestes inspeccions, el nostre Servei de Salut Pública té establert un conveni de col·laboració amb el Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat per tal de dur a terme dites inspeccions prèvia petició per part de l’ajuntament al nostre Servei i que se’ns hagi notificat per part de l’ASPCAT.

També i per tal de minimitzar l’impacte sobre la salut de les persones, us recordem la importància de dur a terme les oportunes mesures de prevenció i control de mosquits i, especialment, del mosquit tigre. Podeu trobar informació detallada sobre les mesures preventives i de control del mosquit tigre a l’Estratègia per a la prevenció i el control del mosquit tigre a Catalunya.

Per qualsevol dubte sobre el circuit o el Protocol, us podeu posar en contacte amb el Servei de Salut Pública del Departament de Salut del vostre àmbit territorial.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #75 - Juny 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS