Butlletí EspaiS@lut
Juny 2018 - #75

Espai municipal

Nou Servei d’Assessorament en el consum de Drogues i Pantalles (SADIP) a la Mancomunitat del Galzeran

© SADIP

© SADIP

La Mancomunitat del Galzeran, on participen els municipis de Martorelles, Montornès del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès; van presentar el 10 de maig el nou Servei d’Assessorament en el consum de Drogues i Pantalles (SADIP), que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que està ubicat al Centre d’Atenció Comunitària de Montornès del Vallès.

El SADIP és un servei públic inclòs en el CRÍTIC, el Pla de Prevenció en drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat del Galzeran que ofereix atenció, assessorament i seguiment de les problemàtiques relacionades amb el consum de drogues.

La missió del SADIP serà atendre, orientar, assessorar i fer seguiment de manera confidencial i gratuïta de totes aquelles qüestions relacionades amb les drogues, les pantalles i les problemàtiques associades al seu ús i consum.

Com a servei de proximitat s’adreça a totes aquelles persones que tinguin dubtes relacionats amb el consum de drogues i amb l’ús, mal ús o abús de pantalles. També a menors i les seves famílies així com a professionals (educadors/es, monitors/es, mestres, personal tècnic municipal, sanitari, etc.) que necessitin informació o assessorament en aquest àmbit.

La detecció d’usuaris es farà per mitjà de la xarxa d’agents implicats en el projecte i articulats des dels respectius ajuntaments. També es podrà accedir al servei per iniciativa pròpia o per acompanyament i/o recomanació professional.

Al ser la tasca del SADIP preventiva podrà derivar els casos que necessitin ser tractats al servei especialitzat en el consum de drogues i pantalles SPOTT Vallès Oriental ubicat a Mollet, ja que la proximitat territorial facilitarà el seguiment de les persones necessitades d’aquest suport.

Més informació.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #75 - Juny 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS