Butlletí EspaiS@lut
Juny 2018 - #75

Setmana sense fum

Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

En el marc de la campanya “La Salut som tots” es va plantejar una Setmana sense Fum en col·laboració amb l'ABS, amb les següents actuacions:

 

Activitats

 
  1. Tallers de prevenció del consum de tabac per alumnes de 6è d'educació primària (EP): Des del 22 de març s’han realitzat els tallers de prevenció de consum de tabac als alumnes de 6è d'EP de les escoles de Pineda de Mar. Es tracta d'un taller d'una hora de durada que imparteixen el tècnic de salut Xavier Julià i la tècnica de prevenció de drogues Mar Latorre.
  2. Díptic per a famílies dels nens i nenes de 6è d'EP: Aquest any s’ha editat un díptic responent a la demanda que fan els mateixos alumnes del taller. Demanen algun material per dur a casa i convèncer els seus pares per deixar de fumar. S’ha resumit el més important del taller amb l'objectiu que nens i nenes expliquin a les famílies el que han treballat a classe i així deixin de fumar o canviïn hàbits de fumar a dins de casa.
  3. Jornada Formació 17 de maig: Jornada de formació «El tabac es cosa de tots» amb participació de diferents professionals especialistes que ens van parlar de tabac. La jornada es va fer a l'Auditori durant tot el matí.
  4. Iman «llar lliure de fums». S'ha repartit a les famílies un iman amb aquest missatge.
  5. Estovalles «El tabac amb ulls de nen». Resum dels 9 cartells que han guanyat els concursos anteriors que s'editarà en format estovalles d'un sol ús i que s'ha repartit als bars del municipi per tal que els posin sobretot a les terrasses. En total 5000 unitats a unes 100 terrasses del municipi.
  6. Com t'ho fas de tarda i com t'ho fas de nit: Dins les proves d'ambdues activitats s’ha inclòs una prova relacionada amb el consum de tabac.
  7. Vídeo càpsules tabac. L'Escola d'Adults en el marc d'un taller de ràdio amb la col·laboració de Ràdio Pineda, han dissenyat unes càpsules informatives sobre el tabac. Prèviament han fet un taller per aclarir continguts.
  8. Pintar entrades d'escoles amb un color diferent i indicant que és un “espai lliure de fum” amb l'objectiu de sensibilitzar els pares i allunyar els nens del tabac.
  9. Concurs Cartells sense Fum: Els mateixos alumnes de 6è EP participen en un concurs de cartells dissenyant un cartell que podria ser la imatge d'una campanya antitabac. Els guanyadors van rebre un obsequi de mans de l'Alcalde i el regidor de Salut Pública . El cartell s'edita en format postal i es reparteix a totes les escoles en motiu del Dia Mundial sense Tabac.
  10. Estand informatiu Fira Entitats (26 i 27 de maig). L'ABS va instal·lar un estand a la Fira d'Entitats donant informació sobre tabac aprofitant que la Fira d'Entitats es celebra en plena Setmana sense Fum. Es demanava als visitants de l'estand que es fessin una foto amb un cigarret partit gran. Amb totes les fotos es pretén fer un collage i enviar-lo al concurs #ssfcat18.
  11. Tallers a l'hora del pati dels instituts de Pineda de Mar. El taller consistia en una bateria de preguntes sobre el tabac, mites, efectes i riscos. Cada pregunta els hi donava uns punts i per cada punt podien treure un globus negre dels pulmos i canviar-lo per un globus de color rosa. L'objectiu va ser aconseguir uns pulmons sans. Es va realitzar els dies 31 de maig, 1 i 4 de juny als tres centres de secundària amb l'Espai Jove.
  12. Setmana sense Fum a l'Espai Jove amb activitats d'ambientació i sensibilització. El dia 31 de maig els alumnes de GES 1 de l'Escola d'Adults van dissenyar una gimcana per als usuaris de l'espai Jove. El tema central, el tabac. Es van fer experiments i tallers que havien de realitzar per grups
  13. Edició del cartell de la setmana sense fum amb els logos de l'Ajuntament, l'ABS, l'Agència i els farmacèutics.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #75 - Juny 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS