Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2018 - #76

El Servei de Salut Pública informa

La Diputació de Barcelona va participar a la Jornada tècnica PINSAP 2018

@ Agència de Salut Pública de Catalunya

@ Agència de Salut Pública de Catalunya

La Jornada “Afrontem reptes, compartim solucions: aplicant el PINSAP en l’àmbit territorial”, que va tenir lloc el passat dia 26 de juny al campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, tenia com a objectiu presentar i compartir el treball fet en l’àmbit regional per les comissions tècniques dels consells territorials consultius i de coordinació creats en el marc del PINSAP.

A principis de 2017 es van constituir tres comissions tècniques per a cada territori, centrades en problemàtiques concretes de cada demarcació, per treballar els temes prioritzats, relacionats amb l’envelliment, les addicions, les desigualtats, la salut laboral, la salut mental, els joves i l’entorn.

Tanmateix es van crear dues comissions transversals per abordar la integració de la salut en els plans formatius per una banda, i l’urbanisme i l’habitatge en la seva relació amb la salut, per l’altre. En conjunt, les comissions tècniques han implicat unes 800 persones a tot el territori.

La Diputació de Barcelona ha participat en les dues comissions transversals, i en la Comissió de la Catalunya Central que ha abordat l’Oci saludable en els joves. Cal destacar que en la Comissió d’Urbanisme i Habitatge han participat professionals de la Gerència d’Urbanisme i Habitatge i del Servei de Salut Pública.

Pel que fa a la Jornada, van participar més de 350 professionals dels diferents sectors de l’Administració i institucions diverses, i d’arreu de Catalunya.

La Diputació va participar en la Taula de debat “L’avaluació de l’impacte en salut. Experiències actuals d’aplicació des dels diferents àmbits”. El Servei de Salut Pública va ser convidat a explicar l’experiència que s’està portant a terme a Vic, per incorporar la perspectiva salut en els treballs de definició del Pla d’Ordenació Urbanístic del Municipi, i la construcció de la metodologia per fer-ne l’avaluació d’impacte en salut. Aquesta experiència, fruit de la col·laboració entre la Universitat de Vic, l’Ajuntament i els Serveis d’Urbanisme i Salut Pública de la Diputació de Barcelona, s’emmarca en el projecte Entorn urbà i salut de la Diputació de Barcelona.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #76 - Estiu 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS