Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2018 - #76

El Servei de Salut Pública informa

XI Jornada de Seguretat Alimentària i Administració Local

@ Diputació de Barcelona

@ Diputació de Barcelona

El dimecres 4 de juliol s’ha celebrat la XI Jornada de Seguretat Alimentària i Administració Local, organitzada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i la Diputació de Barcelona, sobre les noves formes de comercialització d’aliments, amb l’assistència de 194 inscrits que desenvolupen diverses responsabilitats en matèria de seguretat alimentària en l’administració pública.

La jornada va ser presentada pel Dr. Joan Guix, Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. Seguidament el professor emèrit d’antropologia de l’alimentació de la Universitat de Barcelona, Dr. Jesús Contreras va exposar diverses reflexions sobre les noves maneres de menjar de la societat actual en la conferència inaugural. A continuació els tècnics del Servei de Programació i de Salut Pública de la Diputació, Sr. Ramon Dordal i Sra. Magda Bertran, van presentar la metodologia i els principals resultats dels Cercles de Comparació Intermunicipal en Seguretat Alimentària per l’any 2017.

En la part de debat i taula rodona, la Sra. Montserrat Massó de l’Agència de Salut Pública de Catalunya va presentar la legislació bàsica que afecta la seguretat alimentària d’aplicació en les noves formes de comercialització d’aliments. La senyora Victòria Castells, també de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, va presentar la Guia de pràctiques correctes d’higiene per als establiments mòbils de restauració que, per primera vegada, adapta el què estableix la normativa de seguretat alimentària al funcionament de les Foodtrucks per garantir la qualitat dels aliments que cuinen i serveixen aquests vehicles ambulants. El Sr. Raül Callejón de l’Agència Catalana del Consum, va parlar de les principals característiques i composició del mercat digital d’aliments, així com de l’experiència en el control d’aquesta nova forma de comercialització d’aliments. La Sra. Pilar Orús del Servei de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona, va presentar l’activitat realitzada amb la Xarxa Productes de la Terra, que és una agrupació voluntària d'ens locals d'àmbit supramunicipal dirigida a enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat. I finalment, la tècnica municipal de Castellbisbal, Judit Jiménez i la tècnica municipal de Granollers, Mireia Roca, van presentar la seva respectives experiències en el control sanitari de les Foodtrucks i de les parades d’alimentació dels mercats ambulants municipals.

La Diputada delegada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Sra. Laura Martínez, va concloure aquesta jornada, destacant la important tasca dels municipis per vetllar per la seguretat alimentària dels aliments davant aquestes noves modalitats de venda d’aliments.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #76 - Estiu 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS