Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2018 - #77

El Servei de Salut Pública informa

Projecte contacontes “En tastaolletes”

© Rosa Fité

© Rosa Fité

El Servei de Salut Pública, a través de la Unitat de Promoció de la Salut, conscient que durant l’etapa infantil és un bon moment per treballar hàbits de vida saludable, posa en marxa una nova edició del projecte contacontes amb el conte “En Tastaolletes”, a càrrec de la contacontes Rosa Fité. L’objectiu de l’activitat, adreçada a infants d’entre 3 i 5 anys, és fomentar una alimentació saludable, incidint especialment en la importància del consum de fruita.

Amb aquest conte es pretén:

  • Conscienciar als infants, pares i mares, sobre la importància d’una bona alimentació tant per al nostre creixement com per a la nostra salut.
  • Despertar l’interès dels infants per a una alimentació saludable i dels beneficis que comporta el consum de fruites i verdures.
  • Conèixer que ens aporten les fruites (vitamines i sals minerals, fibra, aigua...)
  • Familiaritzar als infants amb els colors, aspecte, textura de les diferents fruites. Treballar altres hàbits saludables (la higiene bucodental, el descans i l’activitat física)

L’activitat té una durada d’1 hora i inclou: la narració dinamitzada del conte i un tast de fruita. En finalitzar l’activitat es distribueix una Carmanyola + desplegable en el seu interior. La carmanyola facilita que els infants portin fruita per esmorzar a l’escola cada dia. El desplegable incorpora, un calendari estacional per conèixer les fruites de temporada, i informació sobre perquè les fruites són imprescindibles per a la salut i cal menjar-ne cada dia, i alhora també ofereix consells per animar als infants a menjar-ne.

Les sessions de contacontes es realitzaran durant el darrer trimestre d’aquest any a les biblioteques de la comarca de l’Anoia i d’Osona amb les que el Servei de Salut Pública col·labora per prevenir l’obesitat infantil amb els projectes: “Prevenció de l’Obesitat infantil a l’Anoia” i “Colors, Sabors i molta marxa a Osona!.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #77 - Setembre 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS