Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2018 - #77

Espai municipal

Palafolls. Campanya "Anem caminant a l’escola"

© Policia Local de Palafolls

© Policia Local de Palafolls

Fa anys que l’Ajuntament de Palafolls treballa per comunicar i consolidar els valors ciutadans i entre ells destaca la promoció dels hàbits de vida saludable entre la població infantil i juvenil. Un dels pojectes que exemplifica aquesta voluntat del consitori és des de l’any 2012 la campanya Anem caminant a l’escola. La proposta neix del treball multidisciplinar de les àrees d’Ensenyament, Serveis Socials, Joventut i Mobilitat amb el suport de la Diputacó de Barcelona.

D’ençà dels seus inicis ha estat una campanya amb molt bona acceptació per part de la comunitat educativa, de les famílies i l’entorn ciutadà. La metodologia que s’utilitza cada any és dissenyar i repartir uns “carnets” específics als nens i nenes del municipi a través dels centres escolars.

El funcionament de la iniciativa es basa en el fet que durant el transcurs d’una setmana s’estableixen uns punts de control al llarg de les vies i places que porten fins a les dues escoles d'infantil i primària de Palafolls i en els quals s’assenyala en el “carnet” els dies que el nen o nena ha optat per anar a peu a l’escola i adherir-se a la campanya.

Amb aquesta proposta es pretén fomentar que els adults acompanyin els seus fills i filles caminant en comptes d'utilitzar el cotxe. L'objectiu és fomentar l'activitat física mitjançant un fet quotidià com anar caminant a l'escola.

Un cop el “carnet” està ple, l'alumne rep un obsequi, a més a més d’aigua i fruita per fer un esmorzar saludable.

Amb aquest projecte es pretén assolir com a objectius: fomentar hàbits saludables, fomentar l'activitat física i potenciar la realització del trajecte de casa a l'escola a peu.

Enguany es vol ampliar la iniciativa i promoure l’ús de la bicicleta i el patinet.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #77 - Setembre 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS