Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2018 - #77

Espai municipal

Igualada celebra la festa major amb nits de qualitat

© Ajuntament d’Igualada

© Ajuntament d’Igualada

L’Ajuntament d’Igualada acosta als joves diferents recursos i serveis per a la prevenció i promoció de la salut als espais festius nocturns.

© Ajuntament d’Igualada

L’Ajuntament d’Igualada, en el marc del projecte Nits de Qualitat, està treballant per assolir el distintiu Q de festa! també per a la Festa Major de la ciutat. Amb aquest objectiu, enguany sota la campanya “Jo sóc la festa! Tu ets la festa! Per una Festa Major memorable, FM Salut!” s’han posat a disposició de la ciutadania, especialment dels joves, diferents recursos i serveis per a la promoció de l’oci nocturn saludable.

D’aquesta manera, a banda dels diferents lemes i missatges de salut compartits amb els cartells de la pròpia campanya en els diferents espais festius, alguns dels elements que s’han pogut trobar han estat l’Info Salut! sobre drogues, sexualitat i altres temes relacionats, l’Info Alcoholèmia, per mitjà de regletes proporcionades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que n’han permès calcular el nivell de forma aproximada, l’Info Transport basat en un recull d’alternatives per trobar la millor forma d’arribar a casa i Preservatius, gràcies als Kits de Plaer de Sidastudi per a prevenir malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats.

Així mateix, i durant els dies principals de festa, han conviscut dos dispositius d’intervenció itinerants formats per parelles d’educadores de carrer per al foment de la salut, per part de Som.Nit de Creu Roja Joventut, i per a la prevenció i sensibilització i atenció de potencials agressions sexistes, per part de la Fundació Surt (Punt Lila).© Ajuntament d’Igualada

Amb tot, i per a donar la màxima efectivitat a aquest conjunt d’iniciatives, amb caràcter previ es va celebrar una nova edició de la formació en salut en el context de Festa Major, dirigida específicament a les entitats gestores de Barraques i del Territori Festiu. Així, s’hi van abordar aspectes com la seguretat alimentària, la dispensació responsable d’alcohol i la reducció de riscos associats i, com a novetat, es va fer una aproximació sobre sensibilització i prevenció de potencials situacions de violències sexuals. En aquest sentit, tot l’operatiu ha anat de la mà de la campanya #NOendeixempassarNiuna i del Protocol davant les Violències Sexuals en Espais Festius de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, en vies d’aprovació.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #77 - Setembre 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS