Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2018 - #77

Espai municipal

El Prat de Llobregat i el Dia Mundial de l'Alzheimer

© Ajuntament del Prat de Llobregat

© Ajuntament del Prat de Llobregat

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora el 21 de setembre, al Prat s’organitza tot un cicle d’activitats per sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia.

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat al Prat, entitat històrica del municipi, promou des de fa molts anys, amb la col·laboració d’entitats i de l’Ajuntament, tot un cicle d’activitats per a la conscienciació sobre la malaltia, la prevenció i l’atenció i cura de les persones afectades i familiars i entorn que les envolta.

La malaltia d’alzheimer és la primera causa de demència (fins al 70%) en els països anomenats desenvolupats. A l’estat espanyol, es calcula que entre un 5 i un 10% de les persones més grans de 65 anys la pateixen.

Els serveis i l’atenció integral han d’incloure la persona cuidadora. La qualitat de vida de les persones afectades serà millor si qui les cuida no pateix sobrecàrrega i disposa d’ajuda.

Els grups de suport i les activitats relacionades són tan importants per a les persones malaltes com ho són per a les persones cuidadores. En aquest sentit, el Centre Alois de la ciutat ofereix una atenció integral a malalts i malaltes d’alzheimer basada en el model d’atenció centrada en la persona, i dona recolzament psicològic i social a les famílies i a les persones cuidadores.

El treball dut a terme per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat és molt important i ha estat pioner a l’hora de sensibilitzar i promoure els recursos imprescindibles per garantir la millor qualitat de vida als afectats.

De moment, la malaltia d’alzheimer no es pot curar, però si que es pot alentir i millorar la qualitat de vida de les persones afectades, i reduir-ne l’estigma que l’envolta.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #77 - Setembre 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS