Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2018 - #78

El Servei de Salut Pública informa

Dictamen sobre incentius locals i regionals per promoure dietes saludables i sostenibles

© iStock.com / gerenme

© iStock.com / gerenme

En aquest dictamen sobre incentius locals i regionals per promoure dietes saludables i sostenibles, el Comitè Europeu de les Regions ha afegit les aportacions de la Diputació de Barcelona sobre aliments saludables en màquines expenedores, el desenvolupament de capacitats tècniques de les autoritats locals per a la promoció de dietes sostenibles, i la continuïtat i rellevància de les subvencions de la UE a fruites i verdures per a escoles. D’altra banda, l'Ajuntament de Granollers, havent canalitzat les seves propostes a través de la Diputació de Barcelona, ha volgut assenyalar la importància de l’etiquetatge dels aliments mitjançant la codificació de colors per tal d’aconseguir una visualització gràfica i concisa de la informació nutricional.

Les contribucions del Servei de Salut Pública han quedat en gran part recollides al Dictamen final aprovat al Ple de juliol de 2018. En concret, s’han inclòs les següents aportacions al dictamen:

  • Punt 10. Es fa èmfasi en els esforços en reducció del malbaratament alimentari en el nivell regional.
  • Punt 14. S’introdueix la necessitat de promoure la formació local i el desenvolupament d’habilitats d’aquelles persones que estiguin en contacte amb els infants, fent menció específica als vigilants de menjadors escolars i, en general, a les entitats que tinguin un rol significatiu en l’educació alimentària infantil.
  • Punt 16. S’afegeix que és crucial oferir opcions saludables i nutritives a les escoles, especialment a les màquines expenedores.
  • Punt 19. Es destaca la importància de les subvencions de la UE en fruites, verdures i llet a les escoles.

Les contribucions de l'Ajuntament de Granollers han quedat recollides al dictamen de la següent manera:

  • Punt 23. S’inclouen les màquines expenedores com a incentiu per consumir opcions saludables i nutritives en els espais públics.
  • Punt 52. S’anima a tots els involucrats en el sector a cooperar per establir un sistema d’etiquetatge intuïtiu a tots els aliments, inclosos aquells productes que estan actualment exempts d’etiquetatge per llei.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #78 - Octubre 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS