Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2018 - #78

El Servei de Salut Pública informa

Dia Mundial de l’Alimentació - 16 d’octubre

© FAO

© FAO

Com cada 16 d’octubre l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) posa en marxa una campanya de conscienciació sobre la fam al món. Aquest any s’ha triat el lema Fam Zero amb l’objectiu no només de posar fi a la fam sinó també d’aconseguir una millor nutrició i una agricultura sostenible.

La campanya d’enguany es centra en un seguit d’accions que podem fer per aconseguir el lema Fam Zero:

  • No llençar menjar, ni a casa ni quan sortim a menjar fora, reaprofitant el sobrant.
  • Produir més amb menys, a través de noves formes de cultiu i a la diversificació dels cultius.
  • Adoptar una dieta més saludable i sostenible, cuinant de manera senzilla, saludable i ràpida.
  • Defensa la #FamZero, treballant tots junts podrem aconseguir aquest objectiu.

 

La FAO aporta les següents dades clau i que donen ple sentit a aquesta campanya:

  • 821 milions de persones passen fam al món tot i que es produeixen aliments suficients per a tots. El 60% són dones.
  • 70% de les persones en condicions de pobresa extrema al món viuen en zones rurals. La majoria d'ells depèn de l'agricultura.
  • 45% de les morts infantils estan relacionades amb la desnutrició.
  • 151 milions de nens menors de cinc anys pateixen retard del creixement. Al mateix temps el sobrepès infantil continua en augment en totes les regions.
  • 1.900 milions de persones pateixen de sobrepès. D'elles 600 milions pateixen d'obesitat. L'obesitat en l'edat adulta està augmentant a un ritme accelerat en tots els països del món.
  • 3,4 milions de persones moren cada any a causa del sobrepès i l'obesitat. En molts països mor més gent per obesitat que per homicidis.
  • 3,5 bilions de dòlars és el cost anual de la malnutrició per a l'economia mundial.
  • Per a l'any 2050 l'agricultura necessitarà gairebé un 50% més d'aliments, pinsos i biocombustibles del que es va produir el 2012 per satisfer la demanda.
  • Fins al 83% de les pèrdues econòmiques causades per la sequera en els països en desenvolupament recauen en l'agricultura.
  • 1/3 de tots els aliments produïts a tot el món es perd o es malgasta. Els costos mundials del rebuig d'aliments són d'aproximadament 2,6 bilions de dòlars anuals.
  • Més del 80% dels grans desastres comunicats a escala internacional estan relacionats amb el clima.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #78 - Octubre 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS