Butlletí EspaiS@lut
Abril 2019 - #84

El Servei de Salut Pública informa

Primers passos per crear el Sistema de Vigilància d’Equitat i Determinants Socials de la Salut

© Carme Borrell

© Carme Borrell

El Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social (MSCBS) ha iniciat els passos per a la creació de la Red Estatal de Vigilancia en Salud Pública.

Aquesta Red - prevista a la Llei 33/2011, de 4 d’octubre, General de Salut Pública - té com a objectiu recollir, analitzar, interpretar i difondre la informació relacionada amb l’estat de salut de la població i els factors que la condicionen, amb la finalitat de fonamentar les actuacions de salut pública.

La Red Estatal de Vigilancia en Salud Pública estarà integrada per sis sistemes de vigilància: salut ambiental, salut laboral, alerta precoç i resposta ràpida, malalties transmissibles, malalties no transmissibles, i equitat i determinants socials de la salut que s’inclourà de manera transversal en tota la Red.

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona va participar en la reunió del grup de treball organitzada el 22 de març de 2019 a Madrid per desenvolupar el Sistema de Vigilància d’Equitat i Determinants Socials de la Salut on es va iniciar el treball per definir el conjunt mínim d’indicadors, el procediment per a la recollida d’informació, anàlisi i difusió dels resultats, la integració de l’equitat de manera transversal a tota la Red i la revisió del projecte del Reial Decret que l’ha de desenvolupar.

Aquest impuls a la vigilància integral en salut pública suposa una oportunitat pel desenvolupament conjunt de la vigilància a nivell estatal i la coordinació entre les diferents administracions i sectors implicats en salut pública.

 

Marc conceptual dels determinants de les desigualtats socials en salut. Comissió per reduir les desigualtats en salut a Espanya, 2010. Basat en Solar i Irwin i Navarro

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #84 - Abril 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS