Butlletí EspaiS@lut
Abril 2019 - #84

El Servei de Salut Pública informa

Auditories de seguretat alimentària

© iStock.com / Kenishirotie

© iStock.com / Kenishirotie

Un any més es duran a terme auditories en la gestió de la Seguretat Alimentària en 3 ens locals de la demarcació territorial de Barcelona. Els municipis que participaran enguany són Malgrat de Mar, Tordera i Vilafranca del Penedès. El suport es va iniciar amb una prova pilot l’any 2010 i, amb els 3 ajuntaments d’enguany, ja són 19 els ajuntaments que hauran passat una auditoria de la gestió de la seguretat alimentària en els seus corresponents Serveis.

L’article 4.6 del Reglament (CE) 882/2004, de 29 d’abril, recull la potestat de les autoritats competents per realitzar auditories internes o ordenar auditories externes i, en funció del resultats prendre decisions i aplicar, si és necessari, mesures que els permetin millorar el servei. Per aquest motiu, des del Servei de Salut Pública s’ofereix als municipis l’oportunitat de realitzar aquestes auditories conformes a la Norma UNE-ISO corresponent.

Les activitats es realitzen al llarg de tot l’any i es distribueixen en 3 etapes: la “Planificació” on es concreta el pla de treball, es defineixen els processos i es realitza una sessió informativa/formativa a tot l’equip involucrat en la seguretat alimentària; el “Desenvolupament” que inclou la revisió i adequació dels processos, l’elaboració del manual de gestió i l’establiment de les directrius per a la implementació dels processos; i l’“Auditoria interna” utilitzant com a guia la norma UNE-ISO 19011:2012.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #84 - Abril 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS