Butlletí EspaiS@lut
Juny 2019 - #86

El Servei de Salut Pública informa

13 de juny, Dia Europeu de Prevenció del Càncer de Pell

© Shutterstock.com / GeniusKp

© Shutterstock.com / GeniusKp

El dia 13 de juny es celebra el Dia Europeu de Prevenció del Càncer de Pell, i és una excel·lent oportunitat per sensibilitzar la ciutadania sobre els efectes d’una inadequada exposició al sol, ara que ja ha arribat la calor i tots estem a punt per donar la benvinguda a l’estiu.

El sol és font de salut en tant que estimula la producció de la vitamina D, necessària per reforçar dents i ossos. Contribueix a la síntesi de serotonina relacionada amb la regulació de l’estat anímic i de la son, millora les defenses naturals, i també malalties de la pell com la psoriasi o l’acné, entre d’altres. Però també hem de tenir present que una inadequada exposició és el factor de risc més important relacionat amb el càncer de pell.

Així, si volem gaudir de les propietats beneficioses del sol i no córrer riscs innecessaris hauríem de protegir la nostra pell, començant per prendre el sol a poc a poc i minimitzant el temps d’exposició, evitant les hores de màxima intensitat, especialment entre les 12 h i les 16 h, buscant l’ombra i protegint-nos el cos amb samarretes, barrets d’ala ample i ulleres amb filtre solar, aplicant-nos crema solar amb un factor de protecció adequat al nostre tipus de pell, i renovar la seva aplicació periòdicament, sense oblidar-nos de fer ús de les barres labials fotoprotectores.

Però tot i aquestes recomanacions, hem de tenir present que hi ha factors de risc que també influeixen a l’hora de desenvolupar càncer de pell com tenir la pell clara, ulls clars, cabell ros o pèl-roig, cert tipus de pigues, antecedents personals i/o familiars, cremades de sol a la infància, o pell que s’enrogeix i es crema amb facilitat.

Per tot plegat molts casos de càncer de pell es podrien prevenir adoptant unes adequades mesures de protecció davant el sol. En aquest sentit el Servei de Salut Pública, ja fa temps que fomenta la protecció solar entre els infants a través de diferents activitats i materials:

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #86 - Juny 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS