Butlletí EspaiS@lut
Juny 2019 - #86

Espai municipal

Berga "L’aigua també vol anar a Patum!"

© Ajuntament de Berga

© Ajuntament de Berga

L’Ajuntament de Berga promourà el consum responsable durant les festes de La Patum amb una campanya associada a la prevenció de riscos i el consum menys abusiu d’alcohol i altres drogues entre els joves. Es tracta d’una iniciativa que s’ha anat incorporant a totes les festes que es realitzen al municipi i que s’intensificarà durant La Patum de 2019. En el marc d’aquest projecte, s’han realitzat formacions per a la dispensació responsable de begudes alcohòliques a les entitats i associacions locals que s’encarreguen de gestionar el servei de bar o barres durant els esdeveniments festius organitzats pel consistori.

La Patumaigua

Una de les accions més destacades de l’edició de La Patum d’enguany consistirà en la distribució gratuïta de 15.000 ampolles d’aigua durant els cinc dies de La Patum. L’objectiu és incentivar el consum d’aigua per promoure una festa segura i saludable per tal de reduir els riscos associats als primers consums del jovent. Per fer-ho, s’ha ideat una campanya anomenada ‘L’aigua també vol anar a Patum’ que inclou diversos arguments o frases sobre els beneficis de l’aigua:

  • Resisteixo el cansament
  • Sóc essencial pel teu cos
  • Si em buido em pots reomplir
  • Porta’m sempre amb tu
  • Et refresco La Patum
  • Em pots beure a tot arreu
  • M’agrada que em comparteixis
  • No pots viure sense mi
  • Pim, pam, pum... Patumaigua per Patum!

Totes les ampolles estaran etiquetades amb el logotip de La Patumaigua que ha estat dissenyat per la il·lustradora Montse Forradelles. Les aigües es distribuiran al Punt Lila, al servei de bar sense alcohol, al servei de bar del concert jove de Patum i també es repartiran entre els membres de les comparses de La Patum.

Barra sense alcohol

Paral·lelament, el consistori també habilitarà una barra sense alcohol per oferir una alternativa saludable i atractiva als consumidors. En aquest espai s’oferiran còctels elaborats amb fruita natural i sense sucres afegits i biquinis dolços i salats al preu d’1€.

Educadors de carrer

Per segon any consecutiu, hi haurà la col·laboració dels professionals d’Energy Control i Somnit per portar a terme accions educatives i de conscienciació sobre el consum d’alcohol i altres drogues. Per fer-ho, s’instal·larà una carpa en un dels espais de màxima afluència durant la festa (Passeig de la indústria) i també hi haurà un servei itinerant amb educadores de carrer oferint informació, assessorament i formació per disminuir els riscos en el consum de drogues.

Dona la volta a l’alcohol

Uns 600 nois i noies dels centres de secundària del berguedà varen visitar l’exposició ‘Dona la volta a l’alcohol’ que es va portar a terme del 9 al 23 de maig a l’espai jove de Berga. Es tracta d’una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona sobre els efectes i els riscos associats al consum d’alcohol. Aquesta exposició també forma part de les accions vinculades a la campanya sobre consums menys abusius.

Per últim, totes les accions han estat cofinançades per l’Ajuntament de Berga, El Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #86 - Juny 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS