Butlletí EspaiS@lut
Juny 2019 - #86

Espai municipal

Setmana sense fum a Sant Sadurní d'Anoia 2019

© Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

© Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

A Sant Sadurní d’Anoia, es va celebrar la setmana sense fum, organitzada conjuntament per l’Ajuntament, el CAP i les farmàcies del municipi, del 25 al 31 de maig, realitzant-se els següents actes:

  • 28 de maig, va tenir lloc una tertúlia a Ràdio Sant Sadurní (107.2FM) sobre ‘Els beneficis de deixar de fumar’, amb la presència de la Victòria Jou, adjunta a la Direcció EAP Sant Sadurní d'Anoia i la Montse Domènech, infermera del CAP Sant Sadurní.
  • 29 de maig, a la sala polivalent del CAP a les 7 de la tarda la infermera referent de la unitat de deshabituació tabàquica, Montse Domènech, va explicar ‘Com deixar de fumar en 54 passos’ a totes les persones que hi van assistir, mitjançant l’ús de la guia editada pel departament de salut i els consells professionals que els hi va donar.
  • 31 de maig, dia mundial sense tabac, a l’exterior del CAP es va instal·lar un estand informatiu, de 10 a 13h i de 16 a 20h, on s’informava a totes les persones que volien informació sobre com deixar de fumar i se’ls feia un petit obsequi de xocolata. També qui ho va desitjar va fer-se la prova de carboximetria per conèixer els nivells de monòxid en aire espirat.
  • Burillató a l’institut, durant la setmana i en dies esglaonats, tots els grups classe de 1r d’ESO van repartir-se zones properes al centre per, durant una mitja hora aproximadament, recollir les burilles del terra (amb les degudes mesures higièniques) que els va servir per, a classe, realitzar càlculs de matemàtiques sabent la mesura de l’àrea, presa prèviament, i pesant la quantitat recollida en ampolles. També per parlar sobre els efectes en la salut a les classes de ciències. Posteriorment després de cada recollida, es va procedir a retolar les diferents entrades del centre amb el lema ‘Fem salut. Gràcies per no fumar’.
  • Dibuixos a pediatria, durant la setmana, a la secció de pediatria del CAP, els infants van decorar dibuixos sobre pulmons i consells sobre els beneficis de no fumar que es van penjar als vidres de la zona d’espera.
  • A les farmàcies, es va promocionar activament la deshabituació tabàquica des del mostrador i es van decorar mostradors i aparadors referents a com deixar de fumar.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #86 - Juny 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS