Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2019 - #88

Espai municipal

Abrera i Llinars del Vallès inicien l’elaboració dels respectius plans locals de salut

© Ajuntament d'Abrera

© Ajuntament d'Abrera

L’experiència pràctica de l’elaboració del pla local de salut dels ajuntaments d’Abrera i Llinars del Vallès es recollirà en documents metodològics que concretaran i aproparan les fases i processos d’elaboració d’un pla local de salut al perfil poblacional del municipi.

Tot i que la Diputació va editar l’any 2013 la Guia metodològica per a l'elaboració d'un Pla Local de Salut, que descriu de manera genèrica les bases teòriques i les fases d’aquest procés, l’experiència dels darrers anys amb els municipis que han rebut el nostre suport econòmic per dur a terme el seu pla de salut, ha posat de manifest la necessitat d’apropar i adaptar la metodologia descrita a la Guia al perfil poblacional dels municipis, factor que ha demostrat ser clau a l’hora d’enfocar el treball a fer.

Amb aquesta finalitat, hem decidit elaborar dos documents metodològics que, tot respectant el marc teòric de la Guia, detallin de manera més concreta els passos a seguir en les diferents fases d’elaboració del pla de salut. Ens ha semblat que una bona forma de fer-ho és aprofitar la realització de processos reals d’elaboració de plans locals de salut en municipis de perfils poblacionals diferents, majors i menors de 10.000 habitants, a manera de prova pilot que pugui aportar experiència tangible d’utilitat pels municipis de cadascuna de les dues franges.

A partir de les demandes de suport tècnic de dos municipis, Llinars del Vallès, menor de 10.000 habitants, i Abrera, major de 10.000 habitants, aprofitarem el desenvolupament pràctic dels respectius processos perquè serveixin de base per redactar els dos documents metodològics, tasques que s’ha encarregat a dues empreses que compten amb experiència demostrada en l’elaboració dels plans de salut d’alguns municipis.

Durant el mes de juliol d’enguany, els ajuntaments d’Abrera i Llinars del Vallès van iniciar formalment l’elaboració dels respectius plans locals de salut amb una trobada on es van presentar i contextualitzar els projectes per part de les empreses contractades, es va establir un calendari aproximat i es va discutir i acordar la composició dels respectius grups motors. A la reunió van assistir representants de diferents àrees municipals, dels equips d’atenció primària dels municipis, a més de l’empresa contractada i tècnics del Servei de Salut Pública.

Tots dos municipis reprendran les reunions aquest mes de setembre. Es preveu que els processos d’elaboració de les eines metodològiques i dels plans locals de salut es realitzin al llarg d’aquest any.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #88 - Setembre 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS