Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2019 - #90

El Servei de Salut Pública informa

Nova eina per a la prevenció del consum d’alcohol en joves

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El 15 de novembre es celebra el Dia Mundial sense Alcohol, moment idoni per presentar la guia “Entre iguals. Guia per a la prevenció del consum d’alcohol en joves en els espais d’oci nocturn”. Des del Servei de Salut Pública som conscients de la necessitat d’esmerçar esforços en la prevenció del consum d’aquesta substància en la població jove, per això, juntament amb el Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona i el Servei de Protecció Civil i Salut i el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró hem elaborat aquesta guia.

L’objectiu és facilitar al personal tècnic municipal un instrument metodològic útil i pràctic en el cas que vulguin realitzar una intervenció preventiva entre iguals en els espais d’oci nocturn del seu territori.

La guia parteix de l’experiència desenvolupada a Mataró a partir d’una prova pilot efectuada en el marc dels programes de reducció de riscos relacionats amb el consum d’alcohol i altres drogues, adreçada a joves menors de 25 anys.

L’enfoc de la intervenció que es presenta és comunitari amb implicació de diferents agents del territori, mitjançant fórmules participatives que permeten crear dinàmiques que ajuden a millorar la cohesió social, el treball en xarxa i el sentiment d’identitat i d’arrelament al territori.

Esperem que sigui d’utilitat per a tots aquells municipis interessats en posar en marxa un projecte d’aquestes característiques i així engegar accions dirigides a la prevenció del consum d’alcohol i altres drogues entre joves.

La guia la podeu trobar i descarregar en format PDF al web de Salut Pública.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #90 - Novembre 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS