Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2019 - #90

El Servei de Salut Pública informa

En marxa la segona ronda d'enquestes

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Els primers 12 municipis que van realitzar l’enquesta d’hàbits de salut a alumnes de 4t d’ESO al 2015 ja han realitzat una nova edició al llarg d’aquest 2019. A banda, 5 municipis més estan en procés de passar-la als centres educatius i 5 més han expressat el seu compromís de realitzar-la. Per a nosaltres aquest és el millor indicador que és una eina útil i que val la pena passar-la periòdicament.

L’enquesta – actualitzada – conserva les preguntes fetes en la primera ronda i incorpora algunes noves preguntes sobre preocupacions emergents en salut juvenil, com són l’ús de pantalles, el dormir i el joc amb apostes online, entre d’altres.

A més s’ha desenvolupat la possibilitat de realitzar el qüestionari online, de manera que aquells municipis amb centres educatius que disposin d’aules d’informàtica que ho permetin, el podran realitzar així, el què facilitarà la logística i rapidesa d’anàlisi.

En la primera ronda van participar 60 municipis, amb la implicació de 10.620 adolescents. Els resultats per cada municipi, d’interès a l’hora de fer el diagnòstic de salut i de prioritzar intervencions i programes de salut, es posen sempre a disposició de l’ajuntament implicat i han servit en molts casos per ser més efectius en l’acció en promoció de la salut en la població jove. En paral·lel, disposar de tota la informació agregada per a la demarcació ens ha permès disposar d’una fotografia molt completa de la salut, els hàbits i els determinants dels joves de la franja de 15-16 anys, i també mirar-ho segons els principals eixos de desigualtat i determinants sociodemogràfics.

Tot aquest saber s’ha traduït en diverses comunicacions a congressos científics, així com en un Informe de resultats, que us enllacem aquí per si el voleu fullejar (conté un resum executiu inserit de poques pàgines).

Així doncs, els municipis que han participat i participin en aquesta segona ronda podran disposar - a part d’un diagnòstic actualitzat en salut -, de l’anàlisi de l’evolució temporal en el seu municipi dels diferents ítems de l’enquesta, així com de la comparació respecte el conjunt de la demarcació, per tal de detectar en quins elements estan en millor estat que a la província, i quins elements requereixen una especial atenció. 

D’igual manera convidem als municipis que encara no s’hi han implicat, que participin en aquesta nova edició. Tot i que no podrem valorar la seva evolució temporal, podrem obtenir una fotografia ben fina de tot allò relacionat amb la salut dels seus adolescents.

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona queda a la vostra disposició per si hi teniu interès!

Si voleu informació general de l’enquesta, podeu consultar l’enllaç: https://www.diba.cat/web/salutpublica/enquestes-de-salut

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #90 - Novembre 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS