© Generalitat de Catalunya
El 5 de novembre es va iniciar la fase participativa per a l’elaboració del Pla Estratègic de l’Alimentació a Catalunya, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i alimentació.
El Pla neix Per afrontar els reptes econòmics, climàtics i socials, actuals i de futur, i per assolir l’excel·lència alimentària, amb voluntat de ser un compromís a llarg termini, amb una visió complerta de tota la societat i de tots els agents de la cadena agroalimentària, que ha de permetre una acció de país conjunta i que ha de ser co-gestionada i co-governada per govern, sectors i ciutadans.
I per abordar aquest projecte s’han dissenyat una sèrie de fases i etapes:
I per abordar tota la complexitat del Pla, s’han definit 4 eixos de treball sectorials i transversals:
La Comissió de la Cadena Agroalimentària, va començar el dia 5 de novembre el treball de la diagnosi tècnica, amb la participació de 32 persones de diferents àmbits professionals, entre ells personal del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, personal tots ells lligats d’una manera o altre a una de les tres fases de la cadena que en relació a la seguretat alimentària es van analitzar i que són: la producció, la transformació i logística i els canals de consum i consum final.
Els objectius de la sessió de treball van ser, identificar els reptes, punts forts i aspectes de millora de l’eix per cadascuna de les fases de la cadena de valor alimentària.
Les persones participants van ser distribuïdes en tres grups heterogenis, que amb la tècnica Worldcafe, que consisteix en la rotació dels grups pels tres murals de treball (un per cadascuna de les fases de la cadena identificades), on havien de realitzar una diagnosi de l’àmbit en qüestió i descriure els principals elements associats a cada fase de la cadena. I això amb una durada de 45 minuts per cada mural es va estructurar:
Per acabar la sessió de treball es van reagrupar tots els participants i les dinamitzadores dels grups, van fer una síntesi i presentació dels principats resultats i conclusions de la sessió.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #91 - Desembre 2019
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat