Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2019 - #91

El Servei de Salut Pública informa

La Diputació de Barcelona participa a Madrid en una jornada sobre “Urbanisme i Salut”

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

La Federación Española de Municipios y Provincias convida al Servei d’Urbanisme a participar en una taula rodona sobre ciutats més verdes, donada la seva experiència en matèria d’urbanisme saludable.

El passat 25 de novembre va tenir lloc a la seu de la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) a Madrid, la jornada “Urbanismo y salud: estrategias para diseñar ciudades saludables”, organitzada per la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i el Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Madrid.

L’organització de la jornada s’emmarca en la rellevància que la Organització Mundial de la Salut (OMS) atorga a la promoció d’entorns urbans saludables mitjançant la planificació urbana saludable, el disseny d’espais públics i el transport urbà, la mitigació del canvi climàtic, la millora dels habitatges i la regeneració urbana de la ciutat consolidada.

Precisament el grup de treball transversal i corporatiu de la Diputació de Barcelona, “Entorn urbà i salut”, fa ja més de 10 anys que treballa en aquesta direcció, seguint el mandat de l’OMS d’incorporar la salut a totes les polítiques.

El Servei d’Urbanisme de la GSHUA, integrant d’aquest grup, fa temps que treballa també per incorporar la salut en la planificació urbanística dels municipis als que dona suport, tot dissenyant eines pràctiques i guies metodològiques que ajudin a materialitzar aquest mandat.

Per tota aquesta trajectòria, el Servei d’Urbanisme és convidat a participar en una taula rodona sobre ciutats verdes moderada per Eduardo Peña, Secretari tècnic de la Xarxa de governs locals i biodiversidad de la FEMP, compartint espai de debat, entre d’altres temes, amb el Pla d’infraestructures verdes de l’Ajuntament de Saragossa.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #91 - Desembre 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS