Butlletí EspaiS@lut
Gener 2020 - #92

Espai municipal

Seguiment de la dieta dels escolars de Mataró

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

L’Ajuntament de Mataró, la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna i el departament de nutrició de la Universitat de Barcelona han publicat a la revista Nutrients l’article Determinants of Adherence to Healthy Eating Patterns in a Population of Children and Adolescents: Evidence on the Mediterranean Diet in the City of Mataró (Catalonia, Spain). L’article analitza els factors associats a l’adhesió a la Dieta Mediterrània (DM) d’una mostra d’alumnat d’educació primària i secundària de Mataró, a partir del test KIDMED (Estudio EnKid).

S’observà que el grau d’adhesió de gairebé el 60% dels enquestats no és òptim, trobant pitjor resultat a secundària que a primària. Els factors positius associats a la consecució d’una adhesió òptima van ser: el nivell d’educació de la mare, el d’estar escolaritzat a educació primària, l’absència de distraccions a l’hora d’esmorzar i la pràctica regular d’activitat física. Per altra banda, el fet de disposar de “diner de butxaca” es va associar negativament amb la probabilitat d’adherir-se òptimament a la DM.

Aquestes dades corresponen a la primera part del projecte Destí Salut. Inverteix en el teu futur. 2011-2014 i va consistir en un estudi observacional per conèixer en detall l’estil de vida, tant a nivell d’hàbits alimentaris com de pràctica d’activitat física de 1.177 alumnes entre 6 i 18 anys de la ciutat. Els nivells educatius escollits van ser: 1r, 3r i 5è d’Educació Primària; 1r i 3r d’Educació Secundària Obligatòria i 1r de Batxillerat escolaritzat a la ciutat.

El projecte Destí Salut és el resultat d’una col·laboració entre la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna – URL i la Secció de Salut de l‘Ajuntament de Mataró.

En els següent enllaços podeu accedir a l’article i als resultats globals de l’estudi.

Enllaç a l’article Article: Determinants of Adherence to Healthy Eating Patterns in a Population of Children and Adolescents: Evidence on the Mediterranean diet in the city of Mataró (Catalonia, Spain)

Destí-salut inverteix en el teu futur. Resultats de l’estudi

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #92 - Gener 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS