Butlletí EspaiS@lut
Gener 2020 - #92

Recursos recomanats

Articles científics sobre disruptors endocrins

Us facilitem dos articles sobre Disruptors endocrins, uns composts químics en productes de consum.
 

  1. Martin Wagner & Jörg Oehlmann. Endocrine disruptors in bottled mineral water: total estrogenic burden and migration from plastic bottles. Environ Sci Pollut Res (2009) 16:278–286
    L’objectiu d’aquest estudi va ser avaluar la càrrega estrogènica de l’aigua mineral embotellada com a aliment alimentari model i caracteritzar les fonts potencials de contaminació estrogènica.

        Enllaç a l'article.
     
  2. Luca De Toni. Phthalates and heavy metals as endocrine disruptors in food: A study on prepacked coffee products. Toxicology reports. (2017): 234-239
    Amb el present estudi s'ha investigat l'alliberament de ftalats i metalls pesants en cafè elaborat amb cafè envasat en recipients per a cafè d’un sol ús elaborats amb diferents tipus de materials: metall, biodegradables i plàstics.

        Enllaç a l'article.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #92 - Gener 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS