Butlletí EspaiS@lut
Febrer 2020 - #93

Espai municipal

Campanya a Pineda de Mar "Estàs pantallat?"

© Ajuntament de Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

Segons les dades de l'enquesta d'hàbits de salut als alumnes de 4t d'ESO de Pineda de Mar realitzada el passat 2019, l'activitat preferida dels nois el cap de setmana és jugar a videojocs (57,5%) , no tant de les noies que baixa a un 19%. La segona activitat més realitzada seria mirar les xarxes socials (35% tant en nois com en noies) i mirar la televisió (35% aproximadament). Relacionat amb això també se'ls preguntava què deixaven de fer per connectar-se a internet i un 54% manifestaven que quasi sempre o sempre desatenien les seves obligacions per estar connectats. La cosa canvia una mica quan parlem d'activitats d'oci o estar amb els amics, llavors aquest percentatge baixa considerablement, és a dir, gairebé un 80% dels joves mai o gairebé mai deixen de fer una activitat d'oci per estar connectats. Per últim i també a destacar, que un 50% dels joves de 4t d'ESO dormen 7 o menys hores.

L'ús de les pantalles ha irromput en la nostra societat i en poc temps ha agafat una dimensió que sovint es fa difícil de gestionar, no només per nens, però ells especialment. Plantejar-nos quin ús n'estem fent, si estem més a prop de l'abús que de l'ús, si m'està afectant a altres àrees de la meva vida (rendiment escolar, son, amistats...), si en depenc per tot, què em passa quan no el tinc.... són algunes de les preguntes que ens fem o que ens hauríem de fer.

Sabem que l'abús de pantalles és un tema que preocupa a famílies i professionals del món educatiu i social i és per això que des de l'Ajuntament de Pineda de Mar volem aprofitar el Dia Mundial d'Internet Segura (11 de febrer) per parlar-ne i fer les següents activitats:

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #93 - Febrer 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS