Butlletí EspaiS@lut
Febrer 2020 - #93

El Servei de Salut Pública informa

Ciutats sostenibles. Ciutats inclusives

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

 

En aquest llibre presentat per la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona es descriuen els vincles existents entre el que en l’àmbit urbà comporten els termes “sostenibilitat” i “inclusivitat”, uns termes que tenen una gran significació en els continguts de l’Agenda 2030. Els onze capítols d’aquesta obra han estat elaborats per diferents experts en un ampli ventall de camps que afecten l’habitabilitat de la ciutat, com ara el medi ambient, l’accessibilitat, la mobilitat, i la salut, entre d’altres.

El capítol 5 ha estat una aportació del Servei de Salut Pública i fa referència a tres punts claus a tenir en compte a l'hora de dissenyar i gestionar l’espai públic de les ciutats: la salut, l’equitat i la sostenibilitat. Moltes activitats encaminades a millorar la sostenibilitat tenen efecte sinèrgic en la millora de la salut i la inclusió social. Els hàbits de vida i l’entorn urbà són els dos factors més importants que determinen l’estat de salut dels habitants, a banda dels factors genètics de cada individu i el sistema sanitari. Malgrat que habitualment dins de la població hi ha moltes desigualtats en salut, no resulta habitual que els governants n’analitzin les causes, en el context de l’entorn urbà, per minimitzar-les, i que ho facin comptant amb l’opinió dels ciutadans. Per una ciutat saludable, a més del disseny cal vetllar, comptant amb la participació dels ciutadans, per la sostenibilitat . Al mateix temps cal aplicar sobre els espais urbans unes polítiques que no siguin discriminatòries per a determinats segments socials.

Aquesta obra va ser presentada el dijous 30 de gener a les 18 h a l’Espai Francesca Bonnemaison. La presentació va comptar amb una reflexió de Maria Sisternas, Arquitecta i màster en Disseny Urbà i Ciències Socials. Cofundadora de Mediaurban.

Enllaç a la guia.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #93 - Febrer 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS