Butlletí EspaiS@lut
Març 2020 - #94

El Servei de Salut Pública informa

“A la caça del mosquit ratllat”, un nou conte per als infants sobre el mosquit tigre

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El mosquit tigre, Aedes albopictus, és una espècie originària del sud-est asiàtic, que des de 1979 està en procés d’expansió arreu del món, establint colònies als països on arriba mitjançant el transport global de mercaderies, principalment pneumàtics, però també productes de jardineria com el bambú de la sort, etc.

A Catalunya es va detectar per primera vegada durant l'estiu de 2004. Des d'aquell moment s'ha anat distribuint i desenvolupant principalment en àrees urbanes, on troba el seu hàbitat preferit, tant en espais públics com privats.

Aquest augment de diferents poblacions de mosquits i el risc que això pugui provocar l’aparició de malalties fa necessari que actuem preventivament sobre aquests vectors. L’objectiu de minimitzar els riscos derivats de la presència de mosquits, en especial del mosquit tigre, es pot aconseguir amb diverses estratègies. Una d’elles és la comunicació efectiva dels factors ambientals que ajuden a la seva proliferació i que es poden resumir en una frase “Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua”.

Conte Mosquit tigre

Per aquest motiu des del Servei de Salut Pública s’ha editat un conte: “A la caça del mosquit ratllat”, amb l’objectiu de donar a conèixer aquests mosquits i fomentar el civisme i un canvi de comportament dels infants i les seves famílies respecte a la lluita contra els mateixos. Aquest conte s’ha d’afegir a la llista d’altres eines divulgatives, vídeo i cartell, ja editats pel Servei de Salut Pública, en anys anteriors.

Totes aquestes eines de comunicació, que podeu fer servir per demanar la col·laboració dels ciutadans en la lluita contra el mosquit tigre, les podeu trobar a la pàgina web de salut pública: 

www.diba.cat/salutpublica/plagues_urbanes.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #94 - Març 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS