Butlletí EspaiS@lut
Març 2020 - #94

El Servei de Salut Pública informa

Resultats de les Jornades Tècniques Internacionals sobre llet crua. Com avancem a Catalunya

© Generalitat de Catalunya

© Generalitat de Catalunya

El passat 15 de febrer es va celebrar la jornada “Resultats de les Jornades Tècniques Internacionals sobre llet crua. Com avancem a Catalunya” a Can Poc Oli, finca de l’Escola d’Agricultura de Manresa, a la qual van assistir unes 60 persones, fonamentalment formatgers i inspectors del Departament de Salut. En la taula rodona va participar el tècnic del Servei de Salut Pública de la Diputació, Miquel Martínez, amb una extensa trajectòria professional com a tècnic en salut pública i expert en la tecnologia alimentària dels productes lactis.

Els objectius de la jornada eren, d’una banda, apropar els resultats de les Jornades Científiques Internacionals sobre Llet Crua al sector formatger català que es van celebrar a València el passat mes d’octubre i, d’altra banda, valorar la situació del sector a Catalunya. També es va donar a conèixer la Comissió de la Llet Crua i es va definir quina ha de ser la seva continuïtat per tal d’ajudar al sector a poder elaborar formatges de llet crua segurs.

En el transcurs de la jornada es va posar de manifest, d’una banda, la necessitat d’homogeneïtzar les inspeccions realitzades pel Departament de Salut i, de l’altra, que els formatgers han de millorar els seus autocontrols, especialment pel que fa a la vida útil dels seus productes. També es va posar de manifest la importància d’altres agents per garantir la seguretat dels formatges elaborats amb llet crua, com per exemple del Departament d’Agricultura, pel que fa a la sanitat i benestar animal. Finalment també es va destacar el paper clau dels consumidors com a responsables final i com a agent de la seguretat alimentària.

Així doncs la jornada va ser un espai de diàleg i d’experiències compartides des de diferents àmbits on es va poder recollir la visió dels diferents actors implicats en el sector des del punt de vista sanitari. Aquest fet permet identificar els principals punts de millora per seguir treballant en l’ús segur de llet crua per a elaborar formatges.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #94 - Març 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS