Butlletí EspaiS@lut
Març 2020 - #94

El Servei de Salut Pública informa

Dia Internacional de la Felicitat - 20 de març

© Shutterstock.com / tobrono

© Shutterstock.com / tobrono

Somriu ... Avui és el Dia Internacional de la Felicitat

Coneixes l’origen d’aquest dia? La idea original va sorgir del Regne de Butan que a principis dels anys 70 el seu rei, que en aquells moments només tenia 16 anys, va decidir que la filosofia del seu govern es basés en la felicitat dels seus súbdits i va reconèixer el valor de la felicitat nacional sobre la dels ingressos nacionals i va inventar el concepte de Felicitat Nacional Bruta sobre el Producte Nacional Brut.

El 28 de juny de 2012, la ONU a través de la seva Assemblea General amb la Resolució 66/281 després d’observar aquesta fita, va proclamar aquest dia, 20 de març, com el Dia Internacional de la Felicitat, amb l’objectiu de reconèixer la importància del benestar i felicitat en la humanitat i la necessitat que prenguin rellevància com objectius en les polítiques de govern.

La resolució reconeix a més la necessitat de que s’apliqui al creixement econòmic un enfoc més inclusiu, equitatiu i equilibrat que promogui el desenvolupament sostenible, l’erradicació de la pobresa, la felicitat i el benestar de tots els pobles.

I, aquest dia com el podríem celebrar? El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona posa a l’abast dels municipis de la demarcació tota una sèrie de recursos per fomentar el benestar emocional en la població.

Tinc un adolescent a casa i La vellesa, una etapa per viure intensament són dues guies adreçades al públic adult. La primera per a pares i mares i educadors i la segona per a la gent gran i als seus cuidadors amb l’objectiu de facilitar eines als lectors per viure i gaudir de les etapes corresponents d’una manera saludable.

També els municipis menors de 20.000 habitants poden sol·licitar dos tallers relacionats amb el benestar emocional en l’etapa adolescent amb l’objectiu d’afavorir les competències personals, així com fomentar una millora de l’autoestima i de la imatge personal.

Us animem a celebrar aquest dia en el vostre municipi, sent molt conscients que quan més feliços som el nostre estat de salut millora considerablement.

Així doncs, avui és un bon dia per SOMRIURE

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #94 - Març 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS