Butlletí EspaiS@lut
Març 2020 - #94

Espai municipal

Presentació a Rubí de l’Informe d’Indicadors de Salut Local de la Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El 17 de febrer, la Secció d’Informació i Anàlisi en Salut Pública va presentar al Consell de Salut de Rubí l’Informe d’Indicadors de Salut Local. Aquesta sessió iniciava la represa de l’òrgan de participació després d’un impàs pel canvi de mandat.

La sessió va ser presidida per la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, i va omplir bona part del Saló de Plens de l’Ajuntament amb membres d’aquest organisme com representants de les entitats, dels proveïdors sanitaris i de les formacions polítiques. La diagnosi presentada va facilitar un animat debat posterior amb els assistents.

Es van presentar dades corresponents als darrers exercicis referides a la composició demogràfica del municipi (padró, moviments migratoris...), salut reproductiva (embarassos, natalitat, fecunditat, interrupcions voluntàries de l’embaràs...), mortalitat (principals causes, esperança de vida...), morbiditat atesa (hospitalària i mental ambulatòria), així com sinistres de trànsit.

El Sistema d'Indicadors de Salut del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona proporciona informació rellevant i estructurada per diagnosticar l’estat de salut dels ciutadans/es del municipi, identificar els seus problemes i desigualtats, així com per facilitar la planificació i presa de decisions en polítiques municipals de salut. Es presenta en dos formats complementaris: els informes anuals i un quadre de comandament consultable online, interactiu i amb gràfics i taules actualitzades. També s’ofereix als ajuntaments la possibilitat que tècnics/ques de la Diputació es desplacin als seus municipis per realitzar presentacions de les dades com l’esmentada.

Tots els municipis majors de 10.000 habitants de la demarcació poden accedir a aquests productes sol·licitant-ho a la Secció d’Informació i Anàlisi en Salut Pública (ssp.infoanalisi@diba.cat).

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #94 - Març 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS