Butlletí EspaiS@lut
Maig 2020 - #95

El Servei de Salut Pública informa

La Diputació de Barcelona ha lliurat mesuradors portàtils de terbolesa a 19 municipis

© Shutterstock.com / Pixel-Shot

© Shutterstock.com / Pixel-Shot

El Servei de Salut Pública ha lliurat mesuradors portàtils de terbolesa a 19 municipis de la província, menors de 5.000 habitants, que realitzen gestió directa del seu abastament i no disposaven d'aquest aparell per a realitzar els controls diaris de terbolesa de l'aigua de consum humà. Aquests municipis reben el suport tècnic de la Diputació de Barcelona per al control de l'aigua de consum humà.

L’abastament d’aigua de consum és un dels serveis bàsics i essencials que estableix la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi ocasionada per la COVID-19 i, per tant, cal seguir garantint el subministrament d'aigua amb totes les garanties sanitàries. En aquest sentit, aquests mesuradors portàtils serviran per reforçar l'autocontrol in situ del paràmetre terbolesa en els municipis. És molt important mantenir en tot moment nivells correctes de terbolesa en l'aigua per garantir-ne un bon tractament de desinfecció, i així complir els criteris de qualitat sanitària de l’aigua de consum humà segons la normativa vigent.

Aprofitem per recordar que, d’acord amb les indiciacions de l’Organització Mundial de la Salut, els coronavirus són uns tipus de virus particularment susceptible als mètodes convencionals de tractament i desinfecció de l’aigua i, per tant, la població pot continuar fent servir l’aigua de l’aixeta com sempre.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #95 - Maig 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS