Butlletí EspaiS@lut
Maig 2020 - #95

El Servei de Salut Pública informa

Renovem el compromís amb Gaceta Sanitaria i SESPAS: Recerca científica i administració local, una col·laboració més necessària que mai

© Gaceta Sanitaria

© Gaceta Sanitaria

Amb data 4 de maig, la Diputació de Barcelona ha renovat el suport econòmic per a Gaceta Sanitaria per a tot el 2020. Gaceta Sanitaria és la revista científica de referència en matèria de salut pública en el nostre entorn, i alhora veu de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària.

Amb aquest compromís volem contribuir al manteniment de l’excel·lència de la publicació, per tal que segueixi essent eina imprescindible per als professionals de salut pública, siguin del camp de la recerca o la gestió.

La publicació sempre ha tingut una especial sensibilitat vers el nivell local de les administracions. Si se’n consulta l’historial dels darrers números –val la pena aprofitar l’accessibilitat de la versió en línia- s’hi poden trobar molts projectes de recerca fets des de la salut pública local, o llegir-hi el desenvolupament crític de programes i projectes innovadors impulsats per ajuntaments i ens supralocals. En aquest sentit, des del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona en l’últim any hi hem publicat l’anàlisi de l’impacte de les begudes energètiques en adolescents dels municipis de la demarcació, i estem ultimant un article científic sobre els factors relacionats amb la freqüència de la pràctica esportiva depenent del context local.

En aquest 2020, marcat per la pandèmia del SARS-CoV-2, publicacions científiques sòlides i fiables són més necessàries que mai. Ens trobem al mig d’una epidèmia de la qual encara no en sabem massa coses i de la que en directe anem acumulant evidència sobre bones i males pràctiques. Gaceta Sanitaria s’ha bolcat en el seu abordatge. A part dels articles revisats tradicionals –que requereixen cert temps per a la seva publicació- s’ha adaptat a la nova necessitat d’informació quasi instantània, amb una gestió ràpida de les publicacions relacionades amb la COVID-19 i la promoció d’espais de diàleg en línia amb professionals i experts, com són per exemple les sessions monogràfiques que es poden seguir al seu canal de youtube, degudament anunciades a les xarxes com twitter.

Així doncs, des del Servei de Salut Pública us animem a tenir a Gaceta Sanitaria entre les vostres lectures de referència i a compartir-hi i publicar-hi aquelles experiències innovadores, avaluacions de programes i recerca en salut que feu al vostre territori per a què arribin al màxim de professionals de la salut pública i l’administració sanitària.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #95 - Maig 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS