Butlletí EspaiS@lut
Maig 2020 - #95

Espai municipal

La protecció i promoció de la salut a Mataró, durant el confinament

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

La situació excepcional d’aquestes darreres setmanes ha comportat una reorganització en el manteniment i l’aplicació de la programació estable de la Secció de Salut de l’Ajuntament de Mataró.

Pel que fa els programes de promoció de la salut, estem treballant en el manteniment d’un estil de vida saludable en dos àmbits: el de la ciutadania i el del personal de l’Ajuntament.

Quant a la ciutadania, ho fem participant en la proposta de ciutat #Mataró es queda a casa, un espai web on diferents serveis municipals ofereixen activitats lúdiques i educatives per a aquest període. Des de Salut, oferim recursos (vídeos, receptaris de cuina, accés a webs d’altres administracions i col·legis professionals), relacionats amb l’alimentació, l’activitat física, el benestar emocional i la cura dels animals de companyia.

Per altra banda, el programa “Pauses actives a la feina”, adreçat al personal de l’Ajuntament, s’ha reconvertit a “Pauses actives i teletreball”. En col·laboració amb la Direcció de Recursos Humans i a través de la intranet de l’Ajuntament, dos cops per setmana s’envien comunicats amb recomanacions per a un teletreball saludable (Entrenosaltres). El projecte es basa, principalment, en vídeo càpsules amb exercicis breus per incorporar a la jornada laboral com a rutina de pausa. Aquests vídeos els realitza una tècnica de salut de la Secció i proposen estiraments dels diferents paquets musculars, rutines per a la millora de la postura corporal, i també exercicis de relaxació a través de la respiració. També els hem compartit amb la ciutadania en l’espai web anterior.

El material audiovisual es complementa amb missatges sobre hàbits saludables. Aquest mes de maig s’enviarà una notificació específica sobre el Dia mundial sense tabac amb l’objectiu de sensibilitzar el personal de l’Ajuntament vers la importància de no fumar. Al mateix temps, es facilitarà l’enllaç a recursos per a qui vulgui abandonar aquest hàbit: Guia d’ajuda per deixar de fumar en 4 passos. (Deixar de fumar: Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF) ; Canal Salut)

L’objectiu d’aquestes accions és contribuir al benestar físic i emocional del personal de l’Ajuntament i a la millora de la concentració i el rendiment laboral.

El programa està tenint molt bona acollida.

Pel que fa als programes de protecció de la salut, s’està fent assessorament als establiments alimentaris per tal de minimitzar el risc sanitari dels productes que posen a l’abast de la ciutadania. Paral·lelament estem treballant per estendre aquest assessorament a la resta d’establiments de la ciutat.


Ajuntament de Mataró.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #95 - Maig 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS