Butlletí EspaiS@lut
Juny 2020 - #96

El Servei de Salut Pública informa

Manteniment i auditoria de sistemes de gestió de la qualitat en Seguretat Alimentària

© iStock.com / Kenishirotie

© iStock.com / Kenishirotie

Durant 5 anys, la Diputació de Barcelona ha ofert suport als ajuntaments la possibilitat d’implementar un sistema de gestió de la qualitat basat en la norma ISO 9001 per a les activitats de seguretat alimentària. Enguany, però, s’ha orientat aquest suport pensant en la consolidació dels procediments i bones maneres de fer implantats per part dels ajuntaments en els que s’ha implementat aquest sistema de gestió durant els anys anteriors.

Així doncs, aquest any s’ha ofert el suport per al manteniment i auditoria als municipis que ja disposen d’un sistema de gestió de la qualitat basat en la norma ISO 9001 i que hi han estat interessats: Barberà del Vallès, Granollers, Mataró, Sant Boi de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Aquest suport inclou: 2 sessions de treball per al suport en la implementació, millora i manteniment del sistema de gestió i 1 o 2 sessions per rebre l’auditoria interna. Malgrat la situació de pandèmia que estem vivint, tots aquests municipis ja han començat a treballar en la planificació d’aquestes activitats ofertes i, fins i tot, alguns d’ells s’han adaptat per realitzar les sessions de treball de forma telemàtica.

Aquestes activitats s’emmarquen dins el suport que el Servei de Salut Pública ofereix als ajuntaments amb l’objectiu d’impulsar l’avaluació de la gestió de les activitats que realitzen en matèria de Seguretat Alimentària perquè, a partir dels resultats obtinguts, puguin prendre decisions i aplicar, si cal, mesures correctores que els permetin millorar el seu servei. L’article 4.6 del Reglament (CE) 882/2004, de 29 d’abril, recull la potestat de les autoritats competents per realitzar auditories internes o ordenar auditories externes i, en funció del resultats d’aquestes, prendre les mesures oportunes per garantir l’assoliment dels objectius en matèria de Seguretat Alimentària.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #96 - Juny 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS