Butlletí EspaiS@lut
Juny 2020 - #96

El Servei de Salut Pública informa

Suport a 110 municipis menors de 5.000 habitants per al control sanitari de l’aigua

© Shutterstock.com / Alvaro Tejero

© Shutterstock.com / Alvaro Tejero

El control de la qualitat sanitària de l'aigua de consum humà, és una competència municipal de caràcter obligatori. El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, en el marc Catàleg de Serveis i Activitats, inclou el suport tècnic als municipis de menys de 5000 habitants perquè puguin complir amb aquesta competència. Una vegada avaluades totes les peticions rebudes, seran tributaris d’ aquest suport un total de 110 municipis de la demarcació territorial de Barcelona.

Aquest suport consisteix en la recollida i anàlisi de les mostres d'aigua de consum humà, d'acord amb la normativa vigent, el lliurament dels informes que se'n deriven, l'elaboració i l'actualització del protocol d'autocontrol i gestió de l'abastament d'aigua, la introducció de les dades de l'abastament a SINAC (Sistema de Información Nacional de Agua de Consumo) i l'assessorament en general per a la gestió de l'abastament.

L’objectiu final d’aquest suport és fomentar i protegir la salut de les persones en relació als riscos derivats de l'aigua de consum humà. En aquest sentit, cal tenir també en compte el valor afegit de l'actuació del Servei de Salut Pública en la comunicació urgent de resultats analítics que superen els límits normatius per tal de poder prendre les mesures correctores necessàries i l’assessorament puntual, en cas necessari, sobre les mesures preventives i actuacions de control que s'han de prendre.

Per últim, afegir que els municipis que reben aquest suport poden sol·licitar suport econòmic per a la millora de les infraestructures en relació amb totes aquelles no conformitats que suposen un perill per la qualitat sanitària de l’aigua.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #96 - Juny 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS