Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2020 - #97

Espai municipal

Mataró classifica els comerços i activitats en funció del risc de propagació de la COVID-19

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

Mataró ha portat a terme una experiència pilot, la constitució dels “Equips de Reactivació de la Ciutat” que van estar operatius del 16 de maig al 30 de juny. Aquests equips, formats per treballadors/es municipals procedents de diferents serveis,Informàtica, Recursos Humans, Esports, Gestió Econòmica, Promoció Econòmica, etc., es van organitzar en equips de 2 o 3 persones, distribuïts per tota la ciutat, en torns de matí i tarda. El seu objectiu era informar i assessorar les persones responsables en el compliment de les mesures establertes per evitar la propagació de la COVID-19.

Els equips de Reactivació de la Ciutat es van coordinar des de la Secció de Salut, conjuntament amb altres àrees o serveis -Direcció de Recursos Humans, Direcció de Promoció Econòmica, Direcció de Seguretat, Civisme i Convivència i el Servei de Llicències- per poder informar, assessorar i recollir informació de manera transversal.

Per poder classificar els comerços i activitats, en funció del risc de propagació de la COVID-19, es va crear un qüestionari a partir de la normativa sanitària vigent a cada fase, amb respostes binàries (sí o no) i on cada pregunta tenia associada una puntuació. Aquesta puntuació permet diferenciar les activitats en risc alt, risc mig o risc baix per a la propagació de la COVID-19. Aquests equips van visitar més de 2.100 establiments i més de 180 parades de mercats no sedentaris. D’aquests, un 2,5% es consideren establiments d’alt risc de propagació de la COVID-19 i són pels que s’ha iniciat la vigilància i control per part del personal tècnic de la Secció de Salut.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #97 - Estiu 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS