Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2020 - #97

El Servei de Salut Pública informa

Desigualtats en salut i COVID-19 a l’Escola d’Estiu de la Diputació

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

En el marc de la 29a Escola d’Estiu de l'Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona -aquest cop virtual-, la sessió del dimecres 8 de juliol ha estat dedicada monogràficament a les desigualtats socials en salut i COVID-19. I com no podia ser d’altra manera, amb una mirada específica local.

La sessió ha estat impulsada pel Servei de Salut Pública i moderada per la Cap de la Secció d’Informació i Anàlisi, Sònia Chavero; hi han participat més de 80 persones de perfils molt diversos, especialment tècnics i responsables polítics municipals de diferents àrees i territoris de la demarcació.

Ha emmarcat la sessió Enric Llorca, diputat delegat de Salut Pública i Consum qui ha emfatitzat la necessitat d’aprofundir la mirada en les desigualtats en salut en aquesta pandèmia, malgrat la falsa percepció que afecta tothom per igual. Unes desigualtats socials que es poden veure accentuades en la seva interacció amb la pandèmia, i on “cal un treball més transversal des dels ajuntaments, en clau salut en totes les polítiques per fer-hi front”.

La ponència a càrrec de Lluís Camprubí, tècnic del Servei de Salut Pública i professor del màster de salut pública de la UPF ha estat estructurada en quatre blocs:

  1. El què sabem de la relació entre desigualtats en salut i la COVID-19 segons els diversos eixos de desigualtat (nivell socioeconòmic, gènere, edat, territori,...);
  2. La necessitat de la mirada local d’aquestes desigualtats (el què sabem per àrees petites i els determinants locals de la malaltia);
  3. La preparació per als impactes de llarg termini sobre les desigualtats en salut que vindran;
  4. Els reptes de futur, on caldrà estar molt atent a garantir que les polítiques públiques locals puguin ser capaces de mantenir la cohesió.

En el següent enllaç podeu descarregar la presentació en format PDF.

Les intervencions de les persones assistents s’han focalitzat en la necessitat de no descuidar les residències de gent gran des del món local i en remarcar la necessitat de més eines i preparació.

Per últim, convidar-vos a inscriure-us a l'Escola d'EStiu i seguir-ne la resta de sessions, (o depenent de quan llegiu aquesta nota, a recuperar-les a la web https://www.diba.cat/web/escola-estiu/inici) i en especial, la cloenda de divendres 10 de juliol, amb la partipació del ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #97 - Estiu 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS