Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2020 - #98

Espai municipal

Campanya Escull el teu Rainbow!

© C17

© C17

Campanya dissenyada pel Pla de Prevenció de drogues i Promoció de la salut C17, de l'Ametlla del Vallès, Les Franqueses, Figaró-Montmany, La Garriga i Tagamanent, i que pretén oferir al jovent un servei mòbil d’informació, assessorament i prevenció sobre consum de drogues, sexualitat, salut, diversitat, igualtat, mesures COVID-19 i convivència.

La pandèmia ocasionada per la COVID-19 ha provocat força canvis a nivell global, canvis que afecten també la nostra tasca educadora. Fins ara, els estius es caracteritzaven per implementar des del Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17 campanyes de reducció de riscos adreçades a joves durant les festes majors i altres actes d’oci durant l’estiu, però aquest estiu aquestes festes populars organitzades des dels municipis no s’han dut a terme de la mateixa manera. Això significa que els i les joves no han gaudit d’una oferta lúdica nocturna a nivell municipal, la qual cosa no vol dir que deixessin de buscar, i trobar, els seus propis espais per gaudir de la festa i relacionar-se entre iguals.

Així doncs, ens trobem amb que el tancament dels establiments d’oci nocturn va provocar un augment de les festes en espais privats i un augment dels anomenats “botellons”, així com concentracions de joves.

Actualment, els informes apunten al col·lectiu jove com un grup de risc de transmissió de la COVID-19 i els espais d’oci nocturn i de “botellon” com a espais de fàcil contagi. I això va provocar que el passat 28 de juliol el Govern de la Generalitat prohibís el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d’espais oberts al públic.

És per aquest motiu que va sorgir aquesta campanya: es va proposar una alternativa a les accions de prevenció i reducció de riscos dutes a terme, en la que es va oferir un punt d’informació, assessorament i acompanyament mòbil. Preteníem informar de la prohibició de realitzar “botellons” per tal de reduir-los, així com, simultàniament, treballar la reducció de les conductes de risc associades.

Sota el lema Escull el teu Rainbow! s’ha dissenyat una campanya que pretén oferir als joves en el seu propi espai d’oci nocturn un servei mòbil d’informació i assessorament i prevenció sobre consum de drogues, sexualitat, salut, diversitat, igualtat, mesures COVID-19 i convivència. També es va oferir material de reducció de riscos i prevenció.

Aquesta campanya s’ha desenvolupat mitjançant dos agents de salut que s’han desplaçat als espais d’oci i consum propis del jovent. A més a més, s’han dissenyat sis flyers amb recomanacions relacionades amb els temes anteriorment mencionats per difondre especialment per Instagram i xarxes socials:

Entre d’altre material ja distribuït habitualment (preservatius, etilòmetres d’un sol ús,etc.), el material específic dissenyat per aquesta campanya són mascaretes per tal de reduir els contagis i cadena de transmissió de la COVID-19 durant aquestes concentracions de joves.

Han participat en aquesta campanya els municipis de L’Ametlla del Vallès, La Garriga, Figaró-Montmany i Tagamanent.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #98 - Setembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS