Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2020 - #99

El Servei de Salut Pública informa

Suport als municipis per a la millora de les infraestructures relacionades amb l’abastament d’aigua de consum humà

© Shutterstock.com / Pixel-Shot

© Shutterstock.com / Pixel-Shot

L’aigua és un patrimoni natural que cal protegir per garantir la salut i el desenvolupament de les generacions futures. Per aquest motiu és indispensable assegurar la seva qualitat en totes les fases on intervé l’activitat humana.

Els municipis, en l’àmbit de les seves competències, han de garantir un abastament públic d’aigua de qualitat. Per això, és fonamental que el conjunt de xarxes, dipòsits i estacions de tractament que conformen aquests serveis es mantinguin en bon estat, s’adeqüin a les necessitats particulars de cada municipi i es modernitzin amb la implantació de les noves tecnologies.

La Diputació de Barcelona és conscient de la importància del manteniment i millora de les infraestructures dels serveis municipals d’abastament d’aigua de consum humà per garantir la qualitat d’aquest servei. Amb aquesta finalitat, des de l’any 2005 el Servei de Salut Pública col·labora amb els ajuntaments més petits de la demarcació, en el finançament de despeses destinades a aquesta finalitat.

Concretament, aquest any 2020, s’ha realitzat una aportació total de 480.000 euros, mitjançant el recurs Millora d’infraestructures per garantir la qualitat de l’aigua de consum humà, en el marc del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals, del qual s’han beneficiat 20 municipis. Aquest suport s’adreça als municipis de menys de 5.000 habitants amb gestió directa del servei d’aigua que reben suport tècnic en el control sanitari de l’aigua.

Les subvencions s’han destinat a l’adquisició i instal·lació de sistemes de cloració, mesuradors de clor i de terbolesa, equips de telecontrol, sistemes i de filtració, condicionament de captacions, xarxes de distribució i dipòsits. Totes les millores estan relacionades directament amb l’assegurament de la qualitat sanitària de l’aigua, en especial amb el seu tractament abans de la seva distribució a la població i en actuacions destinades a protegir i evitar la contaminació del recurs hídric.

D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona dona suport als ajuntaments per a la prestació d’un servei públic essencial, l’accés a l’aigua amb garantia sanitària.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #99 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS