Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2020 - #99

Espai municipal

Pineda de Mar va activar aquest estiu #juntsperocontrolem

© Ajuntament de Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

#juntsperocontrolem és una campanya dissenyada entre les regidories de joventut i salut amb l’objectiu de promoure un oci segur entre els joves.

Durant els dissabtes del mes d’agost les educadores de joventut i la tècnica de promoció de la salut van realitzar una intervenció educativa amb joves reunits a les platges, places i espais del municipi. Carregades amb ampolles d’aigua, mascaretes, alcoholímetres i preservatius van recórrer els espais que els mateixos joves havien indicat com a punts de reunió. La intervenció consistia en convidar-los a descarregar-se un decàleg amb missatges de reducció de danys sobre covid, alcohol i sexualitat a través d’un codi QR i comentaven amb els joves cada una de les regles que descriu. Distància, mascareta, no compartir got, ampolla ni cigarret, sexe amb protecció , menjar i beure aigua durant la nit, etc. són algunes de les recomanacions que es van treballar i comentar amb els joves.

La campanya ha estat molt ben acollida pels joves, i al llarg de les 4 nits de dissabte del mes d’agost es va arribar a prop de 400 joves amb una valoració molt positiva per part dels destinataris. Donat l’èxit de la campanya, s’està estudiant la possibilitat d’ampliar-la en els propers mesos.

Les actuacions realitzades al llarg del mes d’agost també van estar reforçades per dues actuacions més, un vídeo elaborat pels mateixos joves amb alguns dels missatges preventius que recull el decàleg i uns cartells als patis de les escoles que es van convertir en espais d’oci per als joves durant els mesos d’estiu.

Enllaç al vídeo de la campanya.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #99 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS