Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2020 - #99

Espai municipal

Activitats de control de mosquit tigre a Alella

© Ajuntament d'Alella

© Ajuntament d'Alella

L'augment de les temperatures i les pluges suposen la reaparició del mosquit tigre, insecte que no només causa dolor amb les seves picades sinó que també és transmissor de malalties, com el Dengue, Zika i Chikungunya. Per això, des de les administracions s'està fent una crida per ajudar a minimitzar els riscos que suposa la seva presència.

El mosquit tigre és un insecte negre amb franges blanques en el cos que prové del sud-est asiàtic. Per completar el cicle biològic necessita l’aigua. La lluita efectiva s’ha de fer tant a l’àmbit públic com el privat.

A l’àmbit privat, els dies que es reguen les plantes o plou, és important buidar els testos o recipients que es tingui a les terrasses, patis, eixides o jardins, perquè és en aquests espais on es reprodueixen. També es recomana desar les joguines i netejar bé el terra per evitar-hi les acumulacions d'aigua.

Conscients de la importància del control a l’àmbit privat, la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha volgut compartir amb la ciutadania el vídeo d'una campanya de Diputació de Barcelona "Al mosquit tigre ni una gota d'aigua"per conscienciar la població i evitar l’acumulació d’aigua, si es vol tenir lluny el mosquit tigre. També es facilita l'enllaç a un conte “A la caça del mosquit ratllat” adreçat als infants que tracta el tema.

A l’àmbit públic, les administracions són responsables en la lluita contra la seva propagació. A l’agost de 2017, gràcies al conveni de la Diputació de Barcelona i el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, es va fer un estudi diagnòstic dels factors ambientals que possibiliten la cria i propagació de mosquits a Alella i que permet definir les estratègies de lluita més adients.

Fruit d’altre col·laboració interadministrativa, gràcies a un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme (CCM), es fan tractaments amb larvicida als embornals de la via pública del nostre municipi per disminuir-hi la seva presència.

Enguany, el CCM ha dut a terme el passat mes de setembre un segon tractament preventiu amb larvicida contra el mosquit tigre. Aquest tractament s'aplica directament als embornals que poden retenir aigua i la seva finalitat és la d'eliminar les larves de mosquit. En cadascuna de les quatre aplicacions previstes durant aquest any, es tractaran de 80 a 100 embornals, concentrats al Centre Urbà, la Riera Principal i Canonge.


Enllaç a la notícia de l'Ajuntament d'Alella.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #99 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS